fbpx

Celălalt Burger King

Pentru majoritatea oamenilor de pe glob numele Burger King este asociat cu lanțul de restaurante fast food american, cu peste 17,800 de locații în 100 de țări, inclusiv România. Totuși, pentru locuitorii din Mattoon, Illinois există un alt Burger King, tot fast-food – cel din poza alăturată, o afacere de familie înființată de Gene și Betty Hoots și deținută acum de Burger King LLC. Familia a înregistrat marca Burger King la nivelul statului Illinois, în 1959. Și uite așa avem două branduri Burger King.

Povestea e amuzantă, pentru că în 1961 lantul de restaurante din Florida era în expansiune și a deschis primul restaurant în Illinois. În 1967 aveau deja peste 50 de restaurante, și familia Hoots i-a dat în judecată, pe baza mărcii înregistrate în 1959.

Procesul a durat ceva timp, iar în final lanțul Burger King a primit dreptul de a folosi peste tot această marcă în State, inclusiv în Illinois, mai puțin pe o rază de 32 de kilometri în jurul restaurantului Burger King deținut de familia Hoots, unde doar familia îl poate folosi.

În final lanțul de restaurante Burger King din Florida a vrut să cumpere dreptul de a deschide un restaurant propriu în apropiere de Mattoon, oferind 10.000 de dolari, dar familia a refuzat. Dacă ajungeți vreodată prin zonă puteți mânca deci și la celălalt Burger King, meniul e aici.

De asta e fain să citești Wikipedia uneori.

Bonus: De ce nu avem Wendy în Europa.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *