fbpx

Clubul Sportiv Ecvestru Decebal – Hemeiuş, Bacău

Centrul hipic Decebal din Hemeiuși e o locație foarte faină dacă vreți să îi duceți pe copii la o plimbare cu calul sau poneiul, sau poate vreți să călăriți chiar voi.

Locația nu e promovată foarte mult în zona Bacăului pentru agrement, dar e cunoscută de pasionați. Și e păcat, e foarte aproape de Bacău – 4 kilometri, la intrarea în Hemeiuș. Am fost zilele trecute cu fetele acolo pentru o plimbare cu poneiul, și fetelor le-a plăcut la nebunie. Nu le-am plimbat cu poneiul, ci cu unul din cai speciali antrenați pentru copiii, dar experiența a fost foarte faină.

Centrul are un teren de antrenament cu nisip de 30 x 70 metri, un teren de antrenament cu nisip pentru avansaţi de 60 x 85 metri, manej de 22 x 35 metri – când condiţiile meteo nu permit antrenamentul în aer liber, şi 32 de boxe pentru pensiune cabalină. În plus este și o terasă unde vă puteți relaxa cât timp copiii se distrează, și totul este înconjurat de multă verdeață, cu o vedere faină deasupra orașului.

Cu mașina de la șosea mai aveți vreo 2 kilometri, vă recomand o mașină cu garda la sol mai înaltă deoarece drumul e un drum parțial pietruit, parțial de pământ, dar dacă mergeți încet nu veți avea probleme.

Pentru cei cu adevărat pasionați Clubul Sportiv Ecvestru Decebal oferă Şcoala de Echitaţie, care deserveşte o paletă largă de iubitori de hipism: de la începătorii care vor desluşi tainele acestui sport nobil, până la cei avansaţi, care stăpânesc tehnicile învăţate cu profesionalism şi seriozitate, putând participa la concursuri naţionale şi internaţionale de gen.

La centru sunt doi cai de agrement antrenaţi special pentru lucrul cu amatorii şi copii, și un ponei.

Pitbull este un Holsteiner murg de 8 ani, cu un character blând, fiind ideal pentru lucrul cu amatorii şi copiii. Calmul calului oferă copiilor şi începătorilor curajul necesar pentru a face primul pas şi a urca în şa pentru prima oară. Călăreţilor mai avansaţi le inspiră încredere în forţele proprii, purtându-i în şa peste primul obstacol sau arătândul-le primele mişcări de dresaj. Dalmaţian este un roib de rasă ungurească de 6 ani, ideal pentru cei care au mai practicat echitaţia. Inteligenţa şi energia lui ajută călăreţii amatori să cizeleze cele învăţate şi să abordeze obstacole din cei în ce mai mari. Jessica este o poneiţă pătată cu maro şi alb, rasa Shetland, de 8 ani, extrem de cuminte, ideală pentru copii mici.

Mai multe informații despre centru aici.

Localizare pe hartă Centrul Hipic Decebal – Bacău

Servicii
Sedinţa de călărie, 40 min – 40.00 lei/pers
Abonament 10 şedinţe (+1 Gratis) – 400.00 lei/pers
Plimbări 10 min, faine mai ales pentru copii – 20.00 lei/pers

Contact
Clubul Sportiv Ecvestru Decebal, Hemeiuş, jud. Bacău
Ovidiu Imbrea/Mihai Silvestru
Telefon: 0755.695.769 / 0757.576.957
Facebook: https://www.facebook.com/csedecebal.bacau

Recomandă