fbpx

Despre colaborările pro bono și cereale

Fiică-mea mănâncă în fiecare dimineață și seară cereale cu lapte. E înnebunită după ele. Îi plac și multe alte lucruri: îi plac și jucăriile, și hainele frumoase, și desenele animate, și plimbările plin parc, și jocurile, dar mai ales cerealele. Și eu am grijă ca ea să aibă mereu cereale, dimineața și seara.

Lunar primesc pe blog, dar și la agenție, diverse propuneri de colaborare pro bono sau propuneri de bartere cu diverse produse și servicii care nu îmi sunt utile, în 99% din cazuri. Unii oameni au nevoie de serviciile mele, le consideră utile pentru ei și afacerile lor, oferindu-mi la schimb lucruri de care eu nu am nevoie, nu le consider utile, pentru că așa au învățat ei că funcționează barterul, cu schimburi inechitabile. 🙂

Mă gândesc ca atunci când mai primesc propuneri de genul ăsta să trimit ca răspuns poza asta, cu fiică-mea mâncând cereale. Și să îi întreb pe amatorii de colaborări pro bono ce să îi spun fiicei mele când va găsi castronul gol dimineața. Oare familia lor mănâncă pro bono pe undeva?

cereale-diana

p.s.1: cerealele sunt o metaforă, desigur.
p.s.2: nu mă refer la propunerile legate de campanii umanitare, acolo e altă discuție.

Oarecum pe aceeași temă: Chiar nu scriu pentru o cafea, Dragă bloggere, îți propunem un parteneriat: noi luăm banii, tu rămâi cu fanii.

Da, sunt rău, dar dacă nu învățăm cât valorează timpul și experiența noastră pentru cei care vor să aibă acces la ele vom fi mereu subapreciați.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Atunci cand primesti un e-mail de la ei le trimiti un replay cu o oferta a serviciilor tale?
    Poate in unele cazuri vei primi un raspuns surprinzator.
    Intreb fiindca nu ai mentionat acest aspect.

    P.S.: asa se intimpla cand lumea stie de tine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *