fbpx

Am apucat sa ajung azi la a doua editie. Ideea principala a fost ca facultatea fara experienta practica nu te ajuta prea mult, doar te invata sa gandesti intr-un anumit fel, iti antreneaza gandirea. Cateva concluzii personale, foarte pe scurt:

Vrei sa te angajezi intr-un job bun cand termini facultatea? Incearca sa lucrezi cat mai mult din timpul facultatii, pentru a acumula experienta. Internshipuri, colaborari, implicarea in asociatii studentesti, orice iti asigura perspective despre cum decurg activitatile intr-o companie e ok. Cand vei termina facultatea vei avea un plus fata de studentii cu nota 10 pe linie si zero experienta reala.

Vrei sa devii freelancer? Incepe sa lucrezi pe cont propriu, sa realizezi proiecte in domeniul tau, chiar daca nu vei castiga bani la inceput. Cu cat iti construiesti mai repede un portofoliu solid cu atat sansele de a “agata”clienti reali vor creste. In plus iti vei dezolta aptitudinile.

Vrei sa devii antreprenor, sa iti construiesti afacerea ta? Nu te astepta sa curga banii din prima, cica dureaza in jur de 4 ani pana lucrurile incep sa se miste cu adevarat. In plus incearca sa iti gasesti mentori, oameni de la care ai ce invata cum se contruieste o afacere. Inca o observatie personala, daca vrei sa devii antreprenor fa-o inainte sa iti intemeiezi o familie, dupa aceea nu iti permiti aceleasi riscuri ca atunci cand esti de capul tau, independent.

Fotografii de la Online Career Day si blogmeetul de dupa, cel sponsorizat de Windows cu Licenta…maine, inca sunt pe drumuri.

Voua cum vi s-a parut? (daca ati fost)

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

1 Comentariu

Lasă un comentariu