fbpx

Primesc frecvent întrebări de la oameni care vor să învețe marketing online, că li se pare lor ceva ușor de făcut, au citit ei pe net că treaba e simplă. Adevărul e că sunt și multe cursuri gratuite pe tema asta, plus workshop-uri pe bani, dar oricât de mult ai învăța despre promovarea online, nu te ajută cu nimic până când nu aplici efectiv ce ai învățat. Și atunci descoperi că lucrurile nu sunt chiar așa de simple.

Principiile marketingului sunt aceleași, indiferent de mediul în care le aplici, dar tehnologiile folosite și trendurile sunt mereu în schimbare. Cu 8 ani în urmă nu se promova nici o firmă de la noi pe Facebook, acum toți antreprenorii cred că Facebook e soluția pentru orice problemă.

Acum 5 ani lumea râdea când le spuneai că trebuie să creeze conținut video pentru afacerea lor, în 2017 e ceva normal. Și lista continuă.

Faza este că văd mulți oameni care merg pe la o mulțime de cursuri despre marketing, citesc cărți din domeniu, studiază, fac chiar și facultăți în domeniu, dar nu pun în practică ceea ce învață.

Și asta e cea mai importantă recomandare, oricâte cursuri ai face, oricât ai învăța, cel mai simplu e să practici, pentru a acumula experiență reală. Ia un brand micuț și crește-l, fă un internship într-o agenție, lucrează chiar și pe moca pentru o companie, important e să ai un minim de buget cu care să poți jongla, pentru a vedea cum merg lucrurile în viața reală.

1 Comentariu

  1. Pe mine m-a ajutat mult practica, am facut pe timpul facultatii mai multe stagii si chiar m-au ajutat foarte mult. Practica nu se compara cu teoria.

Lasă un comentariu