fbpx

Cum poți crește vânzările folosind marketingul prin SMS

Marketingul prin SMS nu e ceva nou, din contră. Problema e că la noi am văzut foarte puține companii care să îl folosească cum trebuie. Majoritatea, după ce au făcut rost de numărul tău de telefon, încep să îți trimită mesaje în prostie cu toate ofertele lor, indiferent că pe tine te interesează sau nu produsele. Ajungi uneori să fi extrem de iritat, mai ales dacă ești genul care își lasă numărul de telefon peste tot.

sms-cora

Mi-am dat seama că unul din brandurile care folosesc SMS marketingul cu succes este lanțul de hypermarketuri Cora. Avem carduri de fidelitate atât eu cât și Mihaela, primim săptămânal mesaje cu ofertele lor, cam 1 pe săptămână, și culmea e că produsele promovate chiar au legătură cu ceea ce cumpărăm noi de obicei. Bănuiesc că cei de la Cora țin cont atât de datele completate când ne-am făcut cardurile, cât și de istoricul cumpărăturilor făcute de noi la ei.

Am cumpărat șampon de la ei? Primim mesaj cu un concurs P&G. Am cumpărat detergent? Primim mesaj când e la reducere. Săptămâna asta am cumpărat niște accesorii pentru bicicletă. Ghici ce mesaj am primit ulterior? Reducere 25% la biciclete. Interesant, că tot ne gândeam să îi luăm o bicicletă copilului. Cred că am cumpărat cu 30% mai mult ca de obicei din Cora, în detrimentul altor hypermarketuri, pentru că am primit mesaje personalizate cu produsele care ne interesau. Normal că ne uităm și la ofertele din alte magazine, dar de obicei când trimit mesaje produsele promovate chiar sunt la cel mai bun preț.

Comparativ vorbind, de la Auchan, Carrefour, Lidl sau Kaufland, de unde mai facem cumpărături, nu am primit până acum mesaje cu oferte personalizate.

Concluzia e simplă, marketingul prin SMS poate fi un instrument extrem de util în creșterea vânzărilor, dacă e folosit cum trebuie.

Dacă ai o bază de date cu numerele de telefon ale clienților nu trimiți sms-uri tuturor cu tot ceea ce ai de vânzare, ci faci campanii targetate în funcție de interesele clienților și istoricul cumpărăturilor efectuate de ei.

Lucruri minunate se întâmplă cu vânzările când îi vinzi fiecărui client exact ceea ce îi trebuie.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Da, se pune accent tot mai mult pe SMS marketing in ultima vreme, chiar si cu sondaje simple pentru market research de ex.
    Intrebarea este – ai cum sa te dezabonezi de la ei ? (Si aici presupunem ca sunt seriosi, nu niste baieti care dau prin nu stiu ce server si ti-au luat nr. de tel de pe cine stie unde)
    Sau sa luam un exemplu practic intamplat unui prieten de curand: sa zicem ca vrei sa vinzi o masina pe cele cateva site-uri de profil de la noi. Pui anuntul, iti dai nr. de tel (ca doar asa trebuie) si apoi te trezesti cu sms-uri cu diferite oferte, de la ‘cum sa scapi de taxa auto’ pana la ‘creare site-uri’, ‘SEO avantajos’ sau ‘vrei sa afli date despre orice firma’. Exemplele sunt reale. Acum inteleg ca poate era o bifa acolo OBLIGATORIE cu regulamentul (in care se specifica ca erai de acord ca ei sa-ti prelucreze nr. de tel si sa il sharuiasca cu ‘selected third party clients’, dar totusi.. macar sa dea un SMS/luna legat de domeniul auto si sa am optiunea clara de a ma dezabona, nu ?

    • Sunt roboți care scanează site-urile pentru numere de telefon, la fel ca și adresele de email. Cu dezabonarea eu de obicei sunt la firma care trimite ofertele și le vorbesc frumos. Dacă se repetă faza încep să sun dar NU mai vorbesc frumos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *