Cum poti folosi Gmailul pentru toate conturile de email (inclusiv Yahoo)

Pana nu demult ma conectam la vreo 4 adrese de email separat. Una pe Gmail, una pe Yahoo si inca doua pe domenii proprii. Desigur, puteam sa folosesc Outlook, dar pentru Yahoo chiar si daca foloseam YPops tot mai primeam erori la descarcarea mesajelor. In concluzie m-am decis sa trec pe Gmail cu toate conturile.

Primul pas a fost sa rezolv cu redirectionarea emailurilor de pe Yahoo. In principiu Yahoo nu ofera suport pentru pop3 gratuit, dar exista o solutie si pentru asta. Am mers in setarile contului de Yahoo, am modificat la Preferred Content pe Asia si am salvat. Dupa aceea in setarile contului de email va apare si Pop&forwarding, de unde am redirectionat adresa de Yahoo catre cea de Gmail.

Pasul doi. Am mers in setari la Gmail la “Conturi si importare” si am importat agenda si emailurile din Yahoo. Daca aveti mai multe adrese repetati procedeul pentru toate adresele. Eventual puteti seta etichete pentru emailurile identificate pentru a gasi mai usor mailurile importate dintr-un anumit cont.

Pasul trei
. Tot la “Conturi si importare”, mai exact la “Verificaţi-vă e-mailul utilizând POP3” am adaugat celelalte conturi de mail de pe domeniile proprii. In principiu serverul POP de mail pentru domeniu propriu are adresa mail.numedomeniu.ro, iar portul este 110. Si aici puteti seta etichete pentru emailurile primite.

Pasul patru. In setari, la “Trimiteţi mesaje ca de la” puteti configura adresa de email implicita de pe care sa trimiteti emailuri, dar puteti seta si sa trimiteti emailuri folosind celelalte adrese de email asociate contului de Gmail.

Pasul cinci
. Brandul personal. Mergeti in Setari – General si adaugati semnaturi pentru toate adresele de email utilizate.

Pasul sase. Optional puteti adauga etichete pentru a grupa mai bine emailurile pe care le primiti.

Pasul sapte. Daca utilizati de regula un singur calculator pentru a citi emalurile si vreti sa accesati emailurile din Gmail chiar si atunci cand nu sunteti conectat la internet mergeti in Setari la Offline si asigurati-va ca “Activaţi E-mail offline pentru acest computer” este bifat.

Cam asta e tot, pana acum sunt foarte multumit de Gmail ca serviciu unic pentru emailuri si nu regret deloc trecerea de la Outlook la Gmail.

Voi cum va verificati emailurile? Outlook, Gmail, Thunderbird sau accesati fiecare email separat?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
13 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

[…] Salvez toate emailurile in Gmail sortate pe etichete, pentru ca pot sa le accesez si atunci cand sunt offline. […]

carcotasa

si eu mi-am importat conturile in gmail, doar ca unele email-uri importante le primesc in spam ( la adresa de yahoo ) si nu le vad in gmail. desi am bifat ca nefiind spam ( anumita adrese de email de la care primesc info ) ele tot in spamul de pe yahoo ajung. asta cum o rezolv? ( sa imi importe in gmail si acele email-uri din spam – doar cele ca fiind bifate not spam )

[…] recomand sa te abonezi prin RSS feed sau email pentru a primi ultimele posturi. E gratis!Dupa ce am inceput sa folosesc Gmail pentru toate adresele de email (inclusiv Yahoo si cele de pe domeniile proprii) am ajuns sa caut extensii care imbunatatesc […]

[…] obișnuit cu Gmail ca interfață pentru verificarea tuturor conturilor de email și cred că mi-ar fi greu să revin acum la Outlook sau […]

raluk

si invers cum fac? vreau sa import mailurile din gmail in yahoo. ce server POP3 trebuie trecut in yahoo pt import din gmail

[…] 2010, de când am început să folosesc Gmailul pentru toate adresele de email, cred că am economisit zeci, poate chiar sute de ore pe care le pierdeam verificând multiple […]

[…] In primul rand, va trebuii sa iti muti toate adresele de mail pe care le detii, pe o singura adresa de gmail principala(un tutorial gasesti aici  ) […]

Victor Constantin

Buna ziua.
Prietena mea are o adresa de mail pe hotmail.com. Am facut o redirectionare a emailurilor pe care le primeste catre o adresa de unde le pot vedea si eu, insa nu stiu cat pot folosi asta, deoarece primeste o atentionare pe pagina ei de email ca exista o redirectionare. Cum pot sa anulez aceasta atentionare, astfel incat sa nu ma dau de gol in final?
Va multumesc mult

[…] 2010, de când am început să folosesc Gmailul pentru toate adresele de email, cred că am economisit zeci, poate chiar sute de ore pe care le pierdeam verificând multiple […]

Ionut

Salut,

nu am gasit nicaieri o informatie referitoare la spatiul oferit de gmail. Ma intereseaza sa mut toata informatia de pe yahoo mail pe gmail(cu ocazia asta o si structurez mai bine) insa am mailuri acolo de prin 2007 si pana in prezent cu tot felul de atasamente si nu stiu daca ma incadrez in cei 15 GB. Ma poti informa cum fac in prezent sa pot muta din yahoo mail Inboxul si Sent folder in Gmail? Sau macar daca se poate citi prin Gmail(web interface) mailurile din yahoo(imap).

Mersi.