fbpx

Cum să enervezi spammerii din comentarii

Spammerii sunt ăia care comentează pe blog deoarece este dofollow, de regulă Îi recunoști ușor după numele cu care comentează, cum ar fi țigara electronică, lenjerie sexy, haine online și alte asemenea.

Înainte obișnuiam să șterg comentariile lăsate de spammeri, dar după asta am realizat că e păcat să șterg un comentariu care de multe ori e ok, doar pentru că spammerul vrea neapărat un link. E dreptul lui să încerce plasarea de linkuri peste tot, dar e dreptul meu să îl șterg, să editez comentariul, pentru că vorba aia, blogul e domeniul meu.

Astfel de la un comentariu de genul ăsta:

Ajungem la un comentariu de genul ăsta:

Dacă spammerul mai insista în comentarii aplicăm aceeași regulă, modificăm numele, linkul și lăsăm comentariul, dacă e util pentru articol. De regulă după 2-3 comentarii editate spammerul renunță și pleacă.

Aceeași regulă poate fi aplicată și pentru hateri, cei care te înjură pe blog indiferent de tema articolului. Din fericire nu prea am hateri pe blog, dar dacă un hater te înjură pe blogul tău poți să îi lași numele și linkul, dar îi editezi comentariul, transformând înjurăturile în cele mai profunde laude la adresa ta. După 2-3 înjurături transformate în laude haterul va renunța să mai comenteze pe blog.

Voi cum îi tratați pe spammerii de pe blog?

Recomandă

11 Comentarii

 1. Una dintre cele mai beton idei anti-spam pe care le-am văzut în ultima vreme 🙂

  Bine, asta aduce puțin cu ceea ce fac unii de-și comentează singuri la articole dar na, decât un spam, mai bine un self-link. Merită însă un mic upgrade. Dacă editezi un comentariu, e așa, de netiquette să pui “editat de admin”. Altminteri lumea o să considere că editezi comentarii la grămadă și e posibil să pierzi comentatori care poate au chestii mai utile de spus decât 5 cuvinte într-un comentariu. Eu atenționez întotdeauna când editez un comentariu cu toate că se întâmplă foarte rar așa ceva.

 2. O da! Epic win. Io foloseam alta metoda: lasam linku’, adresa si mailu’, da’ le redirectionam injuriile adresate mie spre ei. La un moment dat se mirau unii prieteni de ce la mine pe blog (ma rog, fostu’) era lume care se injura pe ea insasi. Magic! 😀

 3. @serafim – spammerii nu cred că au problema asta, ei sunt doar nervoși că au pierdut linkul. În rest nu editez comentariile.

  @aghiuta – nu uita sa pui si linkuri către ei, dacă ai de unde.

 4. Bucata cu ai cel mai tare blog si compania nu mi se pare prea cool.
  Eu daca vad e cam tampcomentariul, il sterg. Daca nu si nu are la nume tigara electronica, ci ceva nume de om, ii las linkul

 5. Eu il trimit in SPAM direct. De ceva timp nu mai accept nume din astea dubioase “genti dama, tigara electronica, vand wc-uri,…” 🙂 Inainte, procedam si eu fix ca tine 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *