fbpx

Cum poți recupera numerele din agendă chiar dacă îți pierzi sau îți schimbi telefonul

Vorbim de lucruri banale aici, dar la fiecare 2-3 luni primesc câte un mesaj pe Facebook de genul – Salut, mi-am pierdut telefonul sau mi l-am schimbat și nu mai am numărul tău. Vă sună cunoscut? Eu am peste 1500 de numere în agendă, probabil aș pierde o săptămână dacă aș sta să adaug manual din nou toate contactele, asta în cazul în care nu o iau razna înainte să termin. Din fericire, există soluții mai simple la smartphone-uri.

Șțiți care e partea cea mai amuzantă? Mesajele astea vin de la oameni cu telefoane scumpe, cu bani. Nu e ironic, să ai un telefon de câteva mii de lei dar să nu știi cum să îți salvezi numerele de telefon în caz că se întâmplă o nenorocire?

Soluția e simplă. Majoritatea folosim smartphone-uri, și atât iPhone-ul cât și telefoanele cu Android sau Windows Phone permit sincronizarea numerelor de telefon în cloud, mai exact prin contul folosit pentru a utiliza smartphone-ul, fie că vorbim de Outlook.com, Apple ID sau adresa de Gmail.Eu folosesc contul Google pentru a salva și sincroniza contactele, dar principiile sunt aceleași indiferent de platformă.

 • Adăugați contul Google. Apple sau Windows Phone pe telefon.
 • Copiați numerele de pe telefon sau cartelă SIM în contul online prin sincronizare.
 • Ulterior, de fiecare dată când salvați un număr nou de telefon în agendă asigurați-vă că îl salvați direct în contul online, nu pe telefon sau cartela SIM.
 • Evident, trebuie să vă asigurați și că sincronizarea contactelor e activată în Setări.

Chestia asta vă garantează că aveți acces online la numerele voastre de telefon din contul asociat telefonului, iar dacă se întâmplă să rămâneți fără telefon sau să vi-l schimbați durează maxim 30 de secunde să restaurați toate contactele pe noul telefon. Dacă sunteți adepții conspirațiilor și preferați să vă salvați numerele de telefon doar pe cartelă nici o problemă, dar să nu vă plângeți după aceea.

Personal prefer sincronizarea contactelor prin Google deoarece folosesc Gmail pentru toate adresele de email și e mai util să am la un loc toate contactele, cu adrese de email, numere de telefon și alte informații.

Sincronizare contacte pe Android cu Gmail- video
Backup informații și transfer pentru iPhone – video
Sincronizare contacte pe Windows Phone

 

Recomandă

24 Comentarii

  • Am resetat telefonul si am pierdut toate numerle si fotografile ce sa fac sa recuperez ?Si nu am computer sau tablet

 1. Misto de toooot! Nu mai tre sa ma duc de fiecare data cand schimb tel la Germanos sa le dau 50 de lei sa imi mute agenda !!!

 2. Salutare,

  Avut o problema cu un Blackberry cu OS7. am salvat datele, fara sa am nici o eroare, full backup. apoi am lasat telefonul in garantie. Mi l-au inlocuit cu unul nou, care nu mai recunoaste fisierul salvat. Mai exact imi salveaza toate setarile existente pe primul telefon, mai putin agenda… Ma poti ajuta, te rog? E vorba despre 2000 de numere. Multumesc mult,

 3. Sal,

  Mi au disparut subit arox 600 contacte din contul de google, tel era pe scaun in masina, n a umblat nimeni la el.

  Exista vreo solutie pt recuperare?

  Am contul de n ani, am schimbat multe telefoane si am pus contul asta, nu inteleg ce s a intamplat.

  Multumesc anticipat pt raspuns, sper si solutie.

 4. Pe mine ma intereseaza cum sa recuperez agenda salvata in device a unui telefon pierdut, nu cum sa salvez….din pacate nu am reusit sa sincronizez totul..ma poti ajuta in alt fel? Mi-am pierdut telefonul in mare ,departe de tarm, facand scufundari…mai tarziu mi am dat seama ca nu l mai am…multumesc anticipat

 5. Romanii sunt pe primul loc la bagatul in seama. Insa niciodata nu vom gasi solutii pertinente si scurte in limba romana. Numai batutul campilor. Unii 100% nu au avut vreodata tangenta cu problema dar se baga.

 6. Pierdut telefonul; contactele erau pe SIM sau telefon. N-au fost salvate niciodata pe gmail, etc.
  Operatorul mi-a dat o cartela noua( cu acelasi nr. de telefon) dar nu a catadicsit sa-mi transfere contactele pe noua cartela! Daca veneau baietii cu ochi albastri le-ar pus la dispozitie inclusiv convorbirile! Se mai poate face ceva in legatura cu recuperarea contactelor? Telefon nou, cartela noua…

 7. Bună ziua oare cum pot să-mi recuperez Agenda ca mi-am resetat telefonul și nu mai am nici un număr de telefon va multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *