fbpx

Vorbim de lucruri banale aici, dar la fiecare 2-3 luni primesc câte un mesaj pe Facebook de genul – Salut, mi-am pierdut telefonul sau mi l-am schimbat și nu mai am numărul tău. Vă sună cunoscut? Eu am peste 1500 de numere în agendă, probabil aș pierde o săptămână dacă aș sta să adaug manual din nou toate contactele, asta în cazul în care nu o iau razna înainte să termin. Din fericire, există soluții mai simple la smartphone-uri.

Șțiți care e partea cea mai amuzantă? Mesajele astea vin de la oameni cu telefoane scumpe, cu bani. Nu e ironic, să ai un telefon de câteva mii de lei dar să nu știi cum să îți salvezi numerele de telefon în caz că se întâmplă o nenorocire?

Soluția e simplă. Majoritatea folosim smartphone-uri, și atât iPhone-ul cât și telefoanele cu Android sau Windows Phone permit sincronizarea numerelor de telefon în cloud, mai exact prin contul folosit pentru a utiliza smartphone-ul, fie că vorbim de Outlook.com, Apple ID sau adresa de Gmail.

Eu folosesc contul Google pentru a salva și sincroniza contactele, dar principiile sunt aceleași indiferent de platformă.

  • Adăugați contul Google. Apple sau Windows Phone pe telefon.
  • Copiați numerele de pe telefon sau cartelă SIM în contul online prin sincronizare.
  • Ulterior, de fiecare dată când salvați un număr nou de telefon în agendă asigurați-vă că îl salvați direct în contul online, nu pe telefon sau cartela SIM.
  • Evident, trebuie să vă asigurați și că sincronizarea contactelor e activată în Setări.

Chestia asta vă garantează că aveți acces online la numerele voastre de telefon din contul asociat telefonului, iar dacă se întâmplă să rămâneți fără telefon sau să vi-l schimbați durează maxim 30 de secunde să restaurați toate contactele pe noul telefon. Dacă sunteți adepții conspirațiilor și preferați să vă salvați numerele de telefon doar pe cartelă nici o problemă, dar să nu vă plângeți după aceea.

Personal prefer sincronizarea contactelor prin Google deoarece folosesc Gmail pentru toate adresele de email și e mai util să am la un loc toate contactele, cu adrese de email, numere de telefon și alte informații.

Sincronizare contacte pe Android cu Gmail- video
Backup informații și transfer pentru iPhone – video
Sincronizare contacte pe Windows Phone