Sa spunem ca discut cu o firma despre o posibila colaborare cu firma la care lucrez. Ma intalnesc de cateva ori cu reprezentantul firmei, facem schimb de carti de vizita, politeturi, discutam preturi si conditii, termene… chestiile obisnuite. Dupa cateva discutii stabilim detaliile finale si astept sa imi trimita draftul de contract.
Inainte de a primi emailul cu contractul ma trezesc pe adresa de mail trecuta pe cartea de vizita cu newsletterul firmei respective, fara o minima optiune de dezabonare. Nu un email personalizat, ci mailurile obisnuite care intra de obicei in spam, trimise la gramada. In conditiile in care inainte nu primeam newsletterul respectiv, ce as putea crede despre firma respectiva si reprezentatul ei? Neprofesionalism, dorinta de a genera trafic pe site prin orice mijloace, lipsa unor reguli de comunicare online…
Va rog eu sa nu faceti asta, daca lucrati cu clienti. Nu adaugati contactele pe care vi le faceti in baza de date pentru newslettere, bucurosi ca mai aveti o adresa de spamat. S-ar putea sa pierdeti simpatia persoanei respective, contractul si e posibil sa „beneficiati” de mult PR negativ.
Se pare ca in Romania multi inca au impresia ca dupa ce le-ai dat o carte de vizita pot folosi datele tale de contact cum cred ei de cuviinta. Mda, e mai rau ca in jungla la noi.
de aia mi-am pus pe cartea de vizita doar numarul de mobil!
Presupun ca e intr-adevar cam naspa sa se intample asa ceva.
Anyway, pana la urma tu mai colaborezi cu dude ala?
@Marin Vasile – astept un mail cu niste explicatii ca sa decid. 😀
@dani – Cred ca pe cartea de vizita trebuie sa existe musai si adresa de email avand in vedere ca in zilele noastre aceasta este cea mai folosita metoda de comunicare (dupa telefon).
@Marius – Am mai intalnit cazul de fata. Am observat de exemplu ca multe firme folosesc un sistem de management al contactelor. Am folosit si noi la un momentadat, dar nu foloseam acea baza de date la newsletter-uri. In orice caz e total neprofesional acest fenomen.
Te inteleg perfect! Tocmai am primit un NL de la PR-ul unei cliente care vinde produse atat pe site-ul propriu, cat si pe site-ul clientei mele. Mi se pare strigator la cer, mai ales ca vorbim de aceleasi produse la preturi diferite. Si are acces la site, implicit la baza de email-uri. Iar clienta se mira de ce nu vinde mai mult.
Ramai mut la lucruri de genul asta.
Concurență neloială, cum ar veni. Urât, urât de tot. Cu așa colaboratori prefer mai bine să am dușmani.