fbpx

De ce operatorii lansează oferte Prepay cu mii de minute în rețea

Sunt vreo 10 ani de când am abonament. Știu că sunt oferte mai tentante pentru cartele, dar m-am obișnuit să pot vorbi de oriunde, oricând, fără grija că trebuie să reîncarc cartela. Adaug la asta minutele primite pentru vechimea în rețea, niște beneficii primite pentru că sunt abonat și faptul că abonamentul se pretează nevoilor mele și parcă situația se echilibrează. Pentru 8 euro primesc vreo 600 de minute în rețea, 90 de minute naționale, 200 MB pentru navigare pe internet, 250 SMS-uri și 10 MMS-uri.

Dacă ne uităm la cartele, de banii ăștia aș putea avea vreo 3000 de minute în rețea. Singura problemă e că nici eu, nici majoritatea celor care își activează opțiunile astea pe cartelă nu au nevoie de 3000 de minute. Discutam acum vreo lună cu o amică care se ocupă de clienții corporate la un operator de la noi și mi-a confirmat ceea ce știam deja, 90% dintre cei care își activează opțiunile astea cu mii de minute nu le consumă pe toate, ba chiar nu consumă nici măcar jumătate din minute. Știu tineri care vorbesc mii de minute lunar, dar cred că sunt excepția, nu regula.

Sursa foto

În concluzie, degeaba ne aruncă operatorii mii de minute la cartelă, dacă noi nu le folosim, și ei știu asta. Eu aștept cu interes ziua când vom avea sute de minute NAȚIONALE pentru 5 euro, atunci voi spune că este într-adevăr o schimbare.

Oricum, pentru cineva care a prins vremea când dădeai bip deoarece era scump să suni, apoi cartela Kamarad cu 1 cent pe minut apoi abonamentele cu sute de minute după 8 seara, pot spune că am ajuns departe, tarifele au scăzut enorm, putem vorbi în orice moment al zilei pentru o sumă modică plătită lunar. Și încă mai este loc de mai bine, în anii următori accentul în oferte se va pune pe traficul de date, deoarece telefoanele sunt folosite tot mai puțin pentru apeluri și tot mai mult pentru funcțiile multimedia și internet.

Voi ce folosiți, cartelă sau abonament? De ce?

Recomandă

16 Comentarii

 1. Oricum, treaba cu mii de minute a fost a miscare de marketing foarte reusita. Eu am cativa prieteni, care au renuntat la abonament, si au trecut pe cartela, deoarece ofertele cu mii de minute sunau fain. Cum ziceai si tu, oamenii daca folosesc din 3000 de minute si 3000 de sms-uri poate e mult. Si eu am abonament de 5-6 ani, dar sincer nici nu m-am gandit sa trec pe cartela, nu are rost, deoarece nu ma bate gandul ca “mai am 1800 de minute valabile 2 zile, si ce sa fac”. Am in abonament 900 de minute si sunt foarte multumit!

 2. De ce as da 8 Euro pentru ce primesti tu, pe cand dau 5 Euro si primesc mai mult, de ce sa nu ramana mai bine decat sa termin minutele si sa fie nevoie sa dau bani ptr ele. Nu ai pus pre abine problema.
  SI inca o chestie, ai spus “m-am obișnuit să pot vorbi de oriunde, oricând, fără grija că trebuie să reîncarc cartela” daca nu platesti factura tot ti-l opreste, iar la chestia cu cartela, au ei grija sa te aunte cu zile bune inainte de a expira incat sa nu ramai in pana.

 3. Tot abonament. Pentru ca mi se reporteaza minutele nationale neconsumate si tot pentru ca pot vorbi oricand, fara sa am teama ca nu mai am cartela. Cum plec prin tara destul de des, nu as avea posibilitatea sa-mi cumpar mereu cartela in vreun coltisor de tara uitat de lume. Si nici sa ma pregatesc dinainte cu o cartela valabila nu-s in stare. Stres prea mare;)

 4. Abonamentul iti mai poate oferi si alte beneficii: punctele de fidelizare (ok, nu sunt multe la o factura de ~10 EUR, insa le primesti, nu le dai), oferte speciale pentru telefoane, diverse optiuni pe care nu le poti activa pe cartela etc.

  • Nu mi-am mai luat un telefon la ofertă de vreo 3 ani, pentru smartphone-uri (ce folosesc eu) ies mai ok dacă le cumpăr la liber decât dacă recurg la schimbarea cu un abonament de o valoare mai mare, contract pe 2 ani. Plus că nu îmi place ideea de contract care nu mă lasă să schimb rețeaua, deși sunt în aceeași rețea de 10 ani.

 5. Folosesc cartela dar am avut si abonament.Am renuntat la el cand am vazut ca am mai multe beneficii la cartela pe aceiasi bani.Nici eu nu consum mai mult de 1000 de min. in retea din cele 3000.Mai am si min. nationale care la fel raman din ele…

 6. Tot pe abonament am ramas…dar lasand la o parte minutele in retea sunt si oferte fbune pe cartela( de ex ce a prins un coleg: 14000min retea 140min nat 140MB net si ceva sms nat/retea la 5euro). Acum la cartela sunt 2 probleme: 1) daca cineva iti vrea numarul se poate duce sa faca abonament cu el (se poate chiar daca nu e oficial) 2) abonamentele vechi primesc destule minutele nationale 3) la Vodafone mai ai si cate un telefon de cumparat la fidelizare, la Orange de cativa ani buni NU.
  Ar fi fain sa poti acitva o optiune de cartela ca abonament…nu pierzi nici vechimea, nu ma complic nici cu incarcatul, roamingul e fara garantii/discutii…

 7. Ma socati, nu altceva. Ce fructul pasiunii faceti voi cu 200mb trafic? Nici pe o saptamana nu imi ajung. Am internet nelimitat pe segmentul 9-17 si incarc lejer cu 400-500 mega luna pentru restul orelor … 😀

  • Păi eu am Wi-Fi acasă, la birou, plus stick de internet mobil de la RDS, iar laptopul e cam mereu după mine. Internetul pe telefon îl folosesc doar dacă am ceva urgent de verificat, trimis etc, pentru chestiile sofisticate folosesc laptopul, nu are sens să mă chinui pe mobil.

   • Corect. Am uitat cum e sa stai pe net cand ai tastatura onboard. Un real chin. :). Eu prefer telu’ in locul laptopului, mai ales pe caldurile astea. acasa, pc-ul 🙂

 8. am renuntat la abonament pentru minutele nationale, pentru confortul minutelor in retea si pentru ca pe acest numar se suna foarte mult si primesc bonus credit pe cAre il folosesc asa cum am nevoie, adica in convorbiri nationale.
  Si calculat de cate ori incarc pe an cu cat as plati factura, suma cheltuita este mai mica.
  Plus ca o sa consum tot ce am inclus pentru date nu am sa fiu taxata cu 20 centi pe mega, ci trebuie sa cumpar credit doar pentru asa ceva, o extraoptiune.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *