fbpx

De ce sa iti faci pagina de Facebook pentru blog

Costin se intreaba de ce ar trebui sa iti faci pagina de Facebook pentru blog. Lui i se pare un gest de disperare dupa trafic.

Vroiam sa las un comentariu, dar mai bine scriu aici. Deci, de ce ar trebui sa iti faci pagina de Facebook pentru blog?

Este o explicatie simpla la care Costin nu s-a gandit. Exista oameni care nu citesc feeduri RSS, nu se aboneaza prin email la blog (poate nici nu stiu sa faca asta), dar stau toata ziua pe FB si consuma continutul acolo: stiri, poze, linkuri, clipuri puse de prieteni, posturi de pe bloguri etc.

Sa spunem ca oamenii astia, care iti citesc blogul, te adauga Pe Facebook pentru ca pui si acolo linkurile catre posturile de pe blog, iar lor le vine mai usor sa le citeasca astfel.

Tu NU vrei sa ii adaugi pe toti ca prieteni pe Facebook deoarece nici macar nu ii cunosti si vrei sa iti pastrezi contul personal STRICT pentru a mentine legatura cu prietenii, dar vrei sa te asiguri ca cititorii astia pot avea acces la articolele tale in mediul lor preferat, asa ca faci o pagina de Facebook si ii trimiti acolo cand iti mai cer prietenia pe contul tau personal.

Nu e vorba de disperare, ci de dorinta de a oferi “fanilor” acces la continutul de pe blog acolo unde lor le vine mai usor sa il citeasca.

Normal ca daca te apuci sa recomanzi pagina ta de Facebook tot prietenilor e penibil, dar cand se aboneaza la ea cei interesati de blogul tau pentru a fi la curent cu noutatile are sens, zic eu.

Voi ce spuneti?

Recomandă

9 Comentarii

  1. yup, exact ce-ai zis tu. am dorit sa nu mai “spamez” contu’ personal cu linkuri catre blog pentru ca nu toti sunt interesati sa intre la mine. cine e interesat da like paginii si voila.

  2. e putin penibil sa recomanzi prietenilor, dar primii cred ca cei apropiati o sa dea like la pagina, pentru ca ei afla primii de pe wall-ul tau, apoi cititorii tai, si apoi altii…

  3. Acelasi argument i-am dat si eu lui Costin pe Twitter. Cred ca Facebook ar putea face mai mult decat poate acuma prin simplul fapt ca ar putea introduce si un reader RSS. Exista deja miscarea cu emailul, cam de RSS as mai avea eu nevoie in acest moment. Bineinteles ca o pagina pe FB face acest lucru dar poate ca nu vreau sa le arat prietenilor mei toate paginile pe care le plac (o pagina adult nude nu ar suna tot timpul bine).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *