fbpx

Despre închiderea Megaupload și sharing-ul de fișiere online

Pe Arstechnica este un articol interesant despre închiderea Megaupload, celebrul site utilizat pentru sharing de fișiere. Articolul explică bine cum a putut fi închis un site care, deși oficial aparținea unei companii din Hong Kong, era utilizat mai ales de persoane din S.U.A și avea peste 1000 de servere închiriate în America de Nord.

Ceea ce nu s-a menționat este că pe lângă cei care foloseau Megaupload în mod gratuit erau și utilizatori premium, care plăteau pentru a urca și pentru descărca mai repede fișierele, utilizatori care și-au pierdut fișierele încărcate. Da, știm că Megaupload era folosit mai ales pentru descărcarea de filme, muzică, programe, dar adevărul este că la fel cum Megaupload a fost închis orice alt serviciu de stocare de fișiere, cum ar fi Dropbox.com sau Box.net, poate fi închis cândva. Slabe șanse, dar ele există.

În concluzie, nu vă bazați doar pe stocarea online pentru fișierele importante. E util să poți accesa fișierele de oriunde, dar cum văd eu lucrurile stocarea online ar trebui să fie o soluție de backup, fotografiile și documentele importante trebuie să aibă și un backup fizic, de preferință pe un hard-disk extern.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Si eu sunt de acord cu Hard-disk-urile externe, nu mi se pare o solutie buna stocarea datelor pe un serverul cuiva, care se poate inchide aproape oricand. Dar trebuie sa se mai dezvolte putin tehnologia HDD-urilor externe sa fie mai accesibile ca si pret.

  2. @ion – hdd extern Seagate 2 TB – 500 lei. Mi se pare destul de accesibil, în 5 ani de zile la aceeași bani vom avea de 10 ori mai multă capacitate de stocare. Totuși, eu încă nu am reușit să umplu 1 TB cu chestiile importante pentru mine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *