fbpx

Doamne ajută să doneze alții, nu eu

Cu tristețe observ că numărul campaniilor umanitare de pe Facebook a crescut, ceea ce ne arată cât de praf e sistemul medical de la noi și cât de mult NU are grijă statul român de sănătatea cetățenilor săi. Cred că jumătate din banii pe care îi plătim pentru sănătate sunt furați prin diverse canale, dar asta e altă discuție. Azi voiam să vă povestesc despre cum se implică românii în campaniile astea umanitare. A nu, nu donând bani, ci comentând cu Dumnezeu să vă ajute.

Evident, nu cred că are sens să vă învăț eu că înainte de a dona banii unui străin, indiferent cât de înduioșătoare sunt pozele de pe Facebook, să faceți niște verificări înainte, să vă asigurați că e un caz real.  Au fost și vor fi în continuare multe țepe.

Bun, să spunem că vreți să faceți o faptă bună și să donați pentru o campanie, pentru cineva care chiar are nevoie. În mintea mea un om care face o faptă bună nu ține neapărat să se laude, să se vadă public cât de bun la inimă 💕 este el, doar ia contul bancar sau adresa de Paypal, trimite niște bani și e mulțumit că a ajutat pe cineva.

Ei bine, la români e altfel. În campaniile astea de pe Facebook văd o multime de comentarii cu Dumnezeu să vă ajute, Am să mă rog pentru voi, Am să merg la biserică. Aș paria că 99% dintre cei care comentează nu donează nimic, dar cred ei că dacă se roagă sau dau Like fac un mare bine. De fapt nu trebuie să pariez, că am ajutat prin niște campanii online și asta era situația, multe comentarii, băgări în seamă, puțini oameni care chiar făceau ceva concret.

Îmi pare rău să vă stric iluzia, dar dacă nu puteți să donați nu mai comentați aiurea. Ok, dați un share, poate ajunge totuși la cineva care poate dona, dar e aiurea să comentezi cu Dumnezeu să vă ajute când persoana respectivă are nevoie de bani pentru tratamente.

Nu zic că nu au și rugăciunile efectul lor, cel puțin pentru psihic, poate că ajută, dar gândiți-vă cum se simte o persoană disperată, ce are nevoie de bani pentru tratamente, văzând mii de oameni ce se roagă pentru ea la nivel declarativ, în timp ce contul bancar rămâne la fel de gol.

Da, cam așa e la noi, Doamne ajută să doneze alții, nu eu.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *