Apropo de cantitatea enormă de băutură și mâncare care va fi consumată … și aruncată în zilele care urmează.
Eram ieri la un magazin unde se aduce mereu carne proaspătă, vroiam să cumpăr trei pulpe de pui. După ce am stat mai bine de 20 de minute la coadă (nu întrebați de ce), tipa din fața mea cumpără 60 de pulpe și 10 piepturi de pui. Așa, scurt. Nu a fost singura, majoritatea celor care stăteau la coadă luau câteva piepturi de pui, 7-8 pulpe, ba chiar unii cereau câte 2-3 pui întregi.
Întrebare: vine sfârșitul lumii cumva, se închid toate magazinele timp de o săptămână, urmează o criză alimentară de proporții, un cataclism mondial? Dacă nu, de ce cumpără lumea așa de multă mâncare, când în final e vorba doar de un weekend prelungit.
Să nu uit, cum v-au ieșit ouăle? 🙂
Oamenii cumpără mult pentru că aşa s-au obişnuit, să se lăcomească. Îşi fac cumpărăturile pe ultima sută de metri, şi atunci iau aşa, industrial, numai de dragul de a lua. Şi-apoi aruncă…
Aceasta e una din cele mai mari dileme ale mele: Românii sunt săraci, dar cumpără în prostie. Nemţii au bani de rup, dar supermarketurile lor sunt mai tot timpul goale! Ca să nu mai zic că în weekend toate sunt închise. Deci ce se întâmplă, consumă nemţii “carburant” mai puţin?
Cât despre ouă, mama le-a făcut anul ăsta (eu fiind încă în Bucureşti). S-a săturat de toate aromele şi substanţele toxice, aşa că a descoperit metode naturiste de a colora ouăle: le fierbe în coji de ceapă roşie. Mirosul de ceapă nu este preluat, în schimb ouăle devin roşii, vişinii. 😀
@chaika – da, e veche metoda cu cojile de ceapă, pe vremuri când nu se găsea vopsea toți foloseau cojile de ceapă la vopsit.
Cât despre consum, cred că încă nu am uitat de lipsurile din alte vremuri.