fbpx

Dreptul de a fi anonim pe Google

Lucruri interesante se întâmplă în Europa când vine vorba de motoarele de căutare şi dreptul la intimitate. În Spania guvernul a impus Google să nu mai indexeze informaţii despre 90 de persoane care au depus o plângere în acest sens, un proces având loc în această perioadă.

Nu pare important acum ceea ce se întâmplă, dar decizia finală poate crea un precedent de care se va putea folosi orice persoană sau firmă care doreşte să “ascundă” informaţii existente online ce pot fi descoperite prin motoarele de căutare.

Pentru anumite persoane are sens ca informaţiile să nu fie afişate, dar mie mi se pare normal ca Google şi alte motoare de căutare să indexeze toate informaţiile ce apar online, iar cei care le găsesc să decidă dacă ele sunt veridice sau nu. De exemplu pentru branduri reputaţia online e foarte importantă acum datorită vocii consumatorului. Nu eşti mulţumit de serviciile sau produsele cumpărate? Scrii pe blog, Facebook, Twitter, laşi comentarii. Cu siguranţă Google te va indexa, iar alţi clienţi potenţiali vor citi opinia ta.

Dacă accesul la informaţiile ce apar online ajunge să fie controlat, aşa cum se întâmplă acum în China, internetul îşi pierde cel mai important atu, libertatea informaţiei pentru toţi.

Vouă vi se pare normal ca Google să nu indexeze informaţiile despre anumite persoane?

Recomandă

3 Comentarii

  1. Informatiile personale sunt una, informatiile despre companii sau parerile clientilor sunt alta. Nu le baga in aceeasi oala. Si da, mie unu mi-ar placea sa ai optiunea sa devii invizibil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *