fbpx

Sincer să fiu nu prea eram fan drone, dar de Crăciun am văzut că un amic i-a cumpărat copilului o dronă la 400 de lei, așa că am zis să verific și eu ce e cu jucăriile astea. Nu am buget pentru DJI Spark și nici nu cred că aș folosi-o la capacitatea maximă, deci m-am orientat spre ceva mai ieftin. Așa am ajung la MJX Bugs 3, o dronă care costă în jur de 100 de dolari pe Gearbest, de la ei am primit-o, au și depozite în Europa acum, din Franța ajunge în aproximativ 10 zile. Un video unboxing și primele impresii în continuare. Doamne ajută să o ridic de la sol.

M-a atras la Bugs 3 faptul că nu e chiar o dronă pentru începători, deși curba de învățare e destul de rapidă. Nu e nici foarte mică, să o zboare ușor vântul, motorașele pentru elice sunt fără perii, deci mai rezistente, iar producătorul spune că bateria de 1800 mAh ar trebui să țină undeva pe la 15-20 de minute după ce încarci bateria, proces ce durează vreo 5 ore. În clip am uitat să zic că în cutie erau două seturi de elice, băieți buni cei de la MJX, am și rezerve acum.

Puncte bonus – o poți controla până la 300-500 metri, îi poți atașa un action cam pentru a filma, iar drona este foarte rapidă. Suportul cu care a venit drona e compatibil cu camerele produse de MJX sau cu GoPro până la Hero 4, dar eu vreau să îl adaptez cumva pentru a filma cu Hero 5, după ce învăț cum se ridică de la sol gândacul și sunt sigur că pot să îl controlez ok.

Fotografii de la unboxingul dronei:

Din ce am înțeles când atașezi și o cameră dronei autonomia scade la 10-12 minute de zbor, dar tot e suficient pentru a surprinde câteva cadre faine sau a te juca cu ea. Și nu, Bugs 3 nu vine cu GPS, stabilizarea zborului, return to home, cameră încorporată sau gimbal, dar totuși, nu uitați că vorbim de o dronă care costă 100 de dolari. La banii ăștia ai autonomie, viteză și senzații tari, iar faptul că îi poți atașa o cameră e un bonus. E o jucărie faină pentru cine vrea o dronă dar nu vrea să investească din start sute de euro într-una, mai ales dacă nu o va folosi la capacitatea maximă.

Nu o să vă mint, după ce am făcut unboxingul de mai jos am stat cam jumătate de oră să montez elicile, protecțiile pentru elice și picioarele pentru aterizare. Drona este acum gata de zbor, aștept doar să prind vreme bună și ceva timp liber pe un câmp, ca să mă pot juca cu ea.

Dacă aveți întrebări despre MJX Bugs 3 lăsați un comentariu, sper să revin săptămâna următoare cu filmări cu și din dronă. Planul e să fac ce a făcut tipul din clipul de mai jos, lipit Hero 5 de dronă în locul suportului standard și scos drona la plimbare prin niște locații faine.

RECOMANDĂ
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •   

1 Comentariu

  1. 1 la mână – mamă ce mare e drona asta.
    2. Hai cu filmările, dacă pui GoPro pe ea și eu sunt curios cât de mișcate sunt imaginile.

Lasă un comentariu