fbpx

Social Media Link Activity – aplicație pentru monitorizarea reacțiilor generate de un link

Butonul de Like-uri pe care îl vedem acum pe majoritatea paginilor de pe bloguri, site-uri de știri și ziare online nu afișează doar numărul de Like-uri, ci un total al comentariilor postate pe Facebook, plus like-uri și share-uri pentru pagina unde este amplasat. În plus, acel buton poate fi modificat destul de ușor pentru a afișa un număr fals de like-uri de către persoane dornice să își umfle ego-ul virtual. Nu vi se pare ciudat când vedeți un articol pe un blog cu sute de like-uri, dar cu zero tweeturi, +1 sau comentarii? Mie da. 

social

Aveam nevoie pentru o campanie online de un tool simplu care să ne arate reacțiile generate în rețelele sociale de anumite articole și Cristi a creat la Advertica Social Media Link Activity, găsiți în articolul de pe blogul lui o prezentare detaliată a serviciului. Ne-am gândit să îl punem la liber, dacă prezintă interes poate îl dezvoltăm. Știu că sunt servicii online de monitorizare a activității în social media care fac și chestia asta, pe lângă multe altele, dar de obicei sunt contra cost, noi i-am dat drumul gratis.

Pe scurt, introduceți un link de pe un site, blog, Youtube în aplicație și aceasta vă arată numărul de like-uri, share-uri și comentarii pe Facebook, reacții pe Twitter, Google+, Pinterest. Jucăria folosește API-urile rețelelor sociale, deci știți sigur că sunt cifrele reale, nu umflate. Pe viitor vom adăuga și posibilitatea de a verifica mai multe linkuri odată, utilă de exemplu pentru articolele dintr-o campanie.

Puteți folosi Social Media Link Activity pentru a verifica dacă numărul de like-uri la un articol e pe bune sau pentru a analiza impactul generat pe Facebook  și alte rețelel sociale de un articol care nu are butoane pentru rețelele sociale, de exemplu un clip de pe Youtube.

Feedback în comentarii sau direct la Cristi, dacă vi se pare interesantă aplicația. Ce ziceți?

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *