Facebook Lite. Până și Facebook recunoaște că aplicația lor de Android e greoaie

Mie îmi place să citesc printre rânduri, iar știrea asta, cum că Facebook a lansat în Africa și Asia o variantă mai simplă a aplicației de Android, pentru terminalele ieftine, e o confirmare a faptului că aplicația actuală Facebook suge intens, iar Facebook știe asta. Consumă o mulțime de resurse, papă din baterie și se mai blochează uneori, iar experiența finală nu e deloc una plăcută. Pe când Facebook Lite:

The app has been built to accommodate low-end and dated Android devices — it is just 252 KB in size — and those on 2G/poor quality internet connections. It’s based on Snaptu, Facebook’s feature phone client, but includes some native Android features, such as push notifications and camera integration, to make the experience a more sophisticated one.

fb-lite

252 KB e un vis pe lângă varianta standard a aplicației, care are parcă 30-40 MB. Dar nu asta e problema principală, ci faptul că aplicația oficială de Android nu rulează cum trebuie, iar asta e o mare problemă pentru Facebook, care vrea să își crească veniturile din zona de mobile.

De asta au și proiectul cu internet.org prin care oferă internet gratuit în anumite țări prin parteneriate cu operatorii locali, de asta scot și variante mai simple pentru aplicația lor, de asta aruncă cu bani în orice aplicație ce este relevantă pentru utilizatorii de smartphone.

Voi sunteți mulțumiți de aplicația de Facebook de pe telefon?

Recomandă prietenilor!1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

Eu cand ma enervez intru direct din browserul de pe telefon, dar din browser nu se vad bine pozele.