fbpx

Cum cerșește Facebook bani de la utilizatori

Că Facebook vrea să maximizeze profitul și să scoată tot mai mulți bani de la companiile care se promovează prin intermediul rețelei sociale știm deja. Știm și că inclusiv noi ca simpli utilizatori suntem doar o marfă numai bună de vândut, activitatea noastră în rețea este atent monitorizată iar like-urile și preferințele noastre sunt vândute companiilor care vor să ne recomande diferite produse ce ni s-ar potrivi. Până la un punct e oarecum normal, nu te costă nimic să îți faci cont pe Facebook, nu plătești abonament lunar, deci e clar că tu ești marfa vândută, e un compromis pe care îl accepți sau nu.

facebook-taxa-mesaj

Totuși, mi se pare cerșetorie pe față să ceri bani unei persoane pentru ca mesajul trimis de ea către altă persoană prin intermediul Facebook să ajungă direct în căsuța cu mesajele primite și nu în directorul cu alte mesaje.

Cu alte cuvinte, dacă ești prieten cu o persoană pe Facebook poți comunica cu ea ușor. Nu ești prieten și vrei să îi trimiți un mesaj pe care să îl vadă? Plătește 0,71 lei. De regulă lumea nu prea citește mesajele care ajung în directorul cu alte mesaje, deci Facebook s-a gândit să facă bani și din asta.

Voi ce spuneți, nu e cerșetorie? Aștept cu interes taxa pe Like. 🙂

Recomandă

4 Comentarii

  1. Cine stie poate chiar va avea succes.
    Facebook e obisnuit ca lumea sa il critice negativ, atunci cand vine cu o schimbare/noutate. Iar lumea e obisnuita ca Facebook sa le ignore plangerile. Chiar daca ne plangem momentan nu avem ce face. Bine ca nu suntem obligati sa platim pentru a posta ceva ori, cum ai spus, sa platim un abonament lunar.

    • Nu prea cred. Dacă vrei neapărat să iei legătura cu persoana respectivă o adaugi ca prieten, cauți un prieten comun care să te introducă. Cred că Facebook taxează tot ce poate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *