fbpx

Google Chrome, cel mai folosit browser în 2012?

Sper că nu mai folosiți Internet Explorer 6.

Nu fac predicții, nu am studiat 30 de mii de articole pe subiectul browsere, doar mă uit la ce se întâmplă în jurul meu. Am renunțat la Firefox în favoarea Google Chrome în august anul trecut, după o lungă relație de prietenie cu browserul ce are ca logo o vulpe. Până acum nu regret deloc schimbarea, Chrome nu îngheață la fel de des, nu crapă, se mișcă mai repede, nu mă stresează la fiecare 5 zile cu o nouă versiune pe care trebuie să o instalez, deși are și el problemele lui cu memoria cache, care pot fi rezolvate destul de ușor. La fel ca mine sunt mulți amici, care au schimbat taberele.

Niște statistici despre utilizarea browserelor pe glob.

Zilele astea am mai făcut ceva, m-am uitat pe statisticile blogului la browserele utilizate de vizitatori în 2009, 2010 și 2011. Mai jos screenshoturi din Google Analytics cu evoluția browserelor folosite de vizitatorii blogului.

2009 – Google Chrome e în primul an de la lansare și doar 4% dintre vizitatori îl folosesc, Internet Explorer e regele cu 45% din total, urmat de Firefox cu 43%.

2010 – ceva s-a schimbat, deja Firefox e pe primul loc cu 46%, Internet Explorer a scăzut mult până la 32%, iar Chrome a urcat frumos, 13% dintre vizitatorii blogului îl folosesc.

2011 – Firefox e încă pe primul loc, dar are doar 39%, iar Chrome urcă bine de tot, 28% dintre vizitatori îl utilizează, e pe locul 2 în topul preferințelor cititorilor. Internet Explorer a mai scăzut cu 9 procente, în ritmul ăsta în 2012 va fi la egalitate cu Opera sau undeva pe aproape. Faptul că legislația obligă acum Microsoft să ofere posibilitatea alegerii browserului preferat de către utilizatorii Windows nu îi ajută deloc.

2012 – îndrăznește cineva să mă contrazică când spun că anul ăsta Google Chrome va depăși Firefox și va deveni cel mai utilizat browser? Nu spun că informațiile legate de blogul meu corespund 100% cu utilizarea browserelor la nivel mondial, dar e clar unde ne îndreptăm.

Eu v-am spus că acum sunt fan Google Chrome,  voi ce browser folosiți?

Recomandă

13 Comentarii

  1. De aproape un an numai google chrome folosesc, mi se pare cel mai rapid iar gama mare de aplicatii/pluginuri care poate fi implementata pe el imi ofera flexibilitate si performanta in acelasi timp. De fapt, dupa ce pornesc laptopul si deschid browser-ul de la Google nu mai deschid alta aplicatie de pe calculator

  2. Pana acum cateva luni foloseam Firefox, dar am trecut la Chrome fiindca se misca mai repede, are aplicatii si este mult mai usor de folosit. Auto-completarea campurilor cu nume/adresa mi se pare superioara oricarui alt browser.

    Si da, ai dreptate, Chrome va rula in 2012.

  3. Firefox m-a dezamagit destul de mult. Merge greu, consuma mult, cu alte cuvinte nu merita. Folosesc Google Chrome, la inceput mi-a placut mult de tot, cu timpul au aparut probleme, crash-uri (din cate am observat este de la Flash Player). Opera, in schimb, ma uimeste in continuare, incarcare rapida, se misca destul de bine, inainte aveam ceva probleme cu el dar acum este iute ca vantul, tace si face.
    Sunt curios ce se va intampla anul acesta.

  4. chrome este mai rapid ai dreptate, eu inca folosesc firefox ( parca sunt atasat de el ) mai mult pentr design ( firebug ). Fiecare are partea lui "atragatoare" ca sa zic asa si fiecare are bugul lui. Opera si Safari is si ele niste browsere bune.

  5. Asta este clar ca Google Chrome va depasi Firefox-ul anul acesta. Eu astept sa vad cum vor reactiona cei de la Firefox la chestia asta pentru ca in 2011 au scos 4-5 versiuni una dupa alta fara sa aduca imbunatatiri majore. Avand in vedere ca Firefox inca este browserul meu de zi cu zi am fost cam dezamagit.

  6. eu personal fac migrarea incet incet spre chrome, deoarece nu mai sunt asa multumit de FF. Am tot ramas pe FF pt anumite add-on-uri care nu-s pe chrome, precum informenter, dar probabil o sa renunt la moftul asta curand 🙂 in ultima luna pe blogul meu FF a avut 38%, chrome 33%. oricum, procentele astea depind putin si de profilul utilizatorilor. De exemplu, aia mai nun-techie crek folosesc in continuare IE sau FF, pe cand cei care sunt pretentiosi putin si vor viteza, folosesc chrome… procentele difera putin de la site la site

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *