fbpx

Google indexează Facebook comments pe bloguri

Unul din argumentele principale împotriva utilizării Facebook comments pe bloguri era faptul că aceste comentarii nu sunt indexate de motoarele de căutare, deci nu puteau fi căutate. Cu alte cuvinte, degeaba aveam foarte multe comentarii lăsate prin Facebook pe blog la articole, ele nu puteau fi găsite la o simplă căutare pe Google.

Lucrurile s-au schimbat, Google indexează acum comentariile lăsate prin Facebook Comments pe bloguri. Nu cred că același lucru e valabil și pentru alte soluții ca Intense Debate sau Disqus, deoarece nu le-am folosit.

E ușor de testat asta. Luăm articolul Care a fost primul vostru telefon? și căutăm pe Google un fragment din primul comentariu lăsat de mine prin Facebook Comments:

comentarii facebook pe blog

cautare facebook comments google

Deci dacă nu vroiați să folosiți Facebook Comments pe blog din motive de SEO, acum o puteți face.

Recomandă

11 Comentarii

 1. Eu nu as folosi chestia asta pentru ca e aiurea sa ‘externalizezi’ o chestie pe care o face bine merci situl tau. Daca prin absurd (ceea ce nu ar fi chiar absurd, stiind ce a patit myspace de pilda), FB nu mai exista in 2 ani ce faci cu cateva mii de comentarii pierdute?

  • Și eu gândeam la fel, dar:

   1. Sunt aproape 4 mil de utilizatori Facebook în .ro, și unii când văd Facebook comments lasă comentarii, deși altfel nu ar fi facut-o.
   2. Scopul blogului e să generezi discuții, fie că ele se poartă acum pe blog sau în social media.
   3. Cine comentează va publica și pe wall-ul lui, deci vin mai mulți vizitatori.
   4. Cine are de comentat cu nume și url o va face oricum, ori pt SEO, vizitatori etc.

   Nu sunt convins 100%, dar încerc sistemul, până acum e ok.

 2. Eu nu cred că voi folosi vreodată căsuţa de comentarii de la facebook pe micul meu blog. E mult mai simplu să pui un nume, un mail şi ai lăsat comentariul. Anyway, fiecare e cu piticii lui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *