Google indexează Facebook comments pe bloguri

Unul din argumentele principale împotriva utilizării Facebook comments pe bloguri era faptul că aceste comentarii nu sunt indexate de motoarele de căutare, deci nu puteau fi căutate. Cu alte cuvinte, degeaba aveam foarte multe comentarii lăsate prin Facebook pe blog la articole, ele nu puteau fi găsite la o simplă căutare pe Google.

Lucrurile s-au schimbat, Google indexează acum comentariile lăsate prin Facebook Comments pe bloguri. Nu cred că același lucru e valabil și pentru alte soluții ca Intense Debate sau Disqus, deoarece nu le-am folosit.

E ușor de testat asta. Luăm articolul Care a fost primul vostru telefon? și căutăm pe Google un fragment din primul comentariu lăsat de mine prin Facebook Comments:

comentarii facebook pe blog

cautare facebook comments google

Deci dacă nu vroiați să folosiți Facebook Comments pe blog din motive de SEO, acum o puteți face.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
11 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
dojo

Eu nu as folosi chestia asta pentru ca e aiurea sa ‘externalizezi’ o chestie pe care o face bine merci situl tau. Daca prin absurd (ceea ce nu ar fi chiar absurd, stiind ce a patit myspace de pilda), FB nu mai exista in 2 ani ce faci cu cateva mii de comentarii pierdute?

vlad gidea

Apare si pe wall-ul lor pentru ca nu debifeaza toti casuta cu “Post to Facebook”, daca ar fi debifata by default oare cati ar mai pune pe wall-ul lor?

Jteph

Eu nu cred că voi folosi vreodată căsuţa de comentarii de la facebook pe micul meu blog. E mult mai simplu să pui un nume, un mail şi ai lăsat comentariul. Anyway, fiecare e cu piticii lui.

relansat

Si ce control ai tu asupra comentariilor? La fel ca astea clasice? Ma gandesc sa imi pun si eu. 🙂

trackback

[…] aflat de la Marius Sescu că Google indexeaza FaceBook Comments pe bloguri, o schimbare binevenită din punct de vedere […]

Liviu Taloi (@ltaloi) (@ltaloi)

Google indexează Facebook comments pe bloguri http://t.co/krbIWx9C via

[…] timp, mai ales după ce am aflat că Facebook comments sunt indexate de Google am revenit la sentimente mai bune și am decis să inserez și eu modulul de comentarii prin […]