Google Wave sau Microsoft Bing? Cine atrage atentia mai tare?

Microsoft a anuntat lansarea unui nou motor de cautare, Bing, care ar trebui sa ofere, cel putin teoretic, rezultate mai relevante decat Google. Se vorbeste mult despre faptul ca vor investi intre 80 si 100 de milioane dolari in campania de promovare a acestuia.

Bing

O noua tentativa Microsoft de a-si creste cota de piata?

Microsoft afirma ca reclamele nu vor compara Bing cu competitia, ce il vor pozitiona ca o alternativa mai rafinata pentru cautarea informatiilor pe net. Practic campania de promovare va incerca sa constientizeze utilizatorii motoarelor de cautare despre faptul ca motoarele de cautare nu mai sunt asa de relevante cum erau acum cativa ani si ca ar trebui sa testeze si altceva, adica…Bing! Nu, nu e Chandler Bing din Friends, desi la el ma duce si pe mine gandul).

Review complet Bing si comparatii cu alte motoare de cautare. Masinaria Microsoft deja isi face treaba, doar nu credeti ca toate stirile despre Bing au aparut din senin. Banuiesc ca Microsoft spera sa atraga toata atentia industriei online in perioada asta, sa genereze buzz.

Singura problema este Google, care a anuntat… Google Wave. O prezentare a platformei Google Wave

Google, aplicatii create pe banda rulanta

Trecand peste entuziasmul initial, Google Wave promite mult, de aceea a si atras atentia. Considerat de multi ca fiind o reinventare a emailului si instant messaging, Google Wave este o platforma care permite grupurilor de utilizatori partajarea de imagini, clipuri video in timp real, instant, pe langa conversatiile instant intre utilizatori.In plus, toate conversatiile sunt salvate automat pentru a permite citirea ulterioara.

Google Wave cred ca va fi util mai ales pentru companii si pentru cei care utilizeaza mult aplicatiile online sau lucreaza online, ducand aplicatiile pentru lucrul in echipa care exista acum la un alt nivel.

Google Wave

In plus, simt ca si o parte din utilizatorii Twitter sunt vizati de Google prin aceasta platforma,  deoarece Google incearca sa redefineasca notiunea de conversatii online. Google Wave ar putea fi unul din motivele pentru care Google nu a cumparat (inca) Twitter.

In concluzie, lupta se da acum pentru notorietate si atragerea atentiei utilizatorilor. Google are in spate o intreaga suita de aplicatii, un brand puternic  si cea mai mare cota din cautarile efectuate pe internet, deci pot promova Google Wave foarte usor. Microsoft pune la bataie 100 de milioane dolari pentru campania de lansare a Bing! Cine va castiga?

Google Wave Microsoft Bing

Deocamdata, eu cred ca Google Wave va castiga detasat atentia utilizatorilor de internet prin utilitate si eficienta, fiind mult mai interesant si diferit fata de ce exista acum in online, in comparatie cu Bing-ul Microsoftului, care mi se pare mai mult o repozitionare decat o reinventare a algoritmilor de cautare pe internet. Voi ce credeti?2 Comentarii

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: