fbpx

Cât de utilă e multifuncționala HP D6525 e-All-in-One

HP Deskjet Ink Advantage 6525 tocmai ce a ajuns la mine acasă zilele astea, câștigată la un concurs organizat de HP în cadrul Webstock. Normal, primul lucru făcut cu ea după instalare a fost să listez fotografia care m-a ajutat să câștig concursul. 🙂

hp6525

Am fost surprins foarte plăcut de imprimanta asta, în primul rând pentru că vine cu WiFi încorporat. Nu aveam pe lista de priorități o imprimantă pentru acasă deoarece cea de la birou, HP M1212, era suficientă când mai aveam de listat uneori niște foi, dar după ce m-am jucat cu ea 2-3 ore am decis să o păstrez, are multe funcții faine, iar scannerul se mișcă repede.

Instalarea se face foarte ușor, ecranul senzitiv permite setarea imprimantei, conectarea ei la internet și actualizarea softului din câteva clicuri, fără cabluri și cd-uri. Aveți și cd cu softul special HP și aplicații extra în pachet, pe lângă cartușele separate pentru fiecare culoare (4 la număr), dar dacă vreți doar funcțiile de bază puteți face totul de pe ecranul imprimantei și după aceea doar adăugați imprimanta din Windows pentru a tipări documentele.

După ce am băgat-o în priză, i-am pus cartușele i-am dat parola de la rețeaua WiFi, în 10 minute își făcuse update de soft, se conectase la internet, își descărcase niște aplicații (da, sunt aplicații pentru imprimante) și a listat o poză 10 x 15 și o pagină color, de probă. Deștepte tare imprimantele astea mai noi, în 5 ani cred că vor face și cafea. Țin minte că acum vreo 6-7 ani de zile era o adevărată aventură să instalezi o multifuncțională, să nimerești driverele bune, să configurezi softul,  îți luai câteva ore libere pentru o astfel de experiență. Lucrurile s-au schimbat mult între timp.

hp_deskjet_inkadvantage_6525

Ce mi-a plăcut la HP D6525 e-All-in-One:

  • ușor de instalat și configurat datorită conexiunii WiFi, fără cabluri.
  • poți lista documente PDF și poze chiar și de pe tabletă sau smartphone, printr-o aplicație dedicată HP, există aplicații pt iOS, Android, Windows Phone.
  • poți trimite spre imprimare documente de oriunde ai acces la internet, îți creezi o adresă de email specială pe site-ul HP și ce trimiți prin email este tipărit.
  • fotografiile tipărite pe hârtie specială fotografică ies foarte fain, clare. Trebuie calculat și raportul cerneală consumată ca să vezi câte poze poți lista, dar pentru fotografii ocazionale merită.
  • poți tipări fotografiile făcute cu camera foto direct din imprimantă, are slot pentru cardul de memorie și vezi pozele pe touchscreenul imprimantei. O funcție utilă dacă nu ai laptopul prin preajmă sau vrei să scoți o fotografie rapid pe hârtie.
  • are cartușe separate pentru fiecare culoare și am înțeles că nu sunt foarte scumpe, cele originale costă în jur de 40 de lei. Oricum, negrul e cel mai folosit la mine.

Încă nu știu cât de adevărată e faza cu economia de cerneală, HP spune că poți imprima la același cost până la de două ori mai multe pagini față de o imprimantă similară, dar vom vedea și asta în timp dacă e adevărată. Știu că sunt multifuncționale mai ieftine cu 100 de lei, dar ecranul senzitiv, suportul pentru carduri și calitatea HP zic că merită diferența. Eu am mai avut și imprimante Canon, Dell, dar în final tot la HP m-am întors.

Voi ce mai folosiți pentru a imprima documentele sau fotografiile acasă/la birou?

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *