fbpx

Dacă aveți timp puteți urma un curs de stenodactilografiere gratuit, dacă nu puteți să vă uitați atent la imaginea de mai jos și să încercați să folosiți degetele corespunzătoare fiecărei taste. Te ajută enorm să scrii mai repede la calculator, încă mai văd oameni care se uită la taste atunci când scriu. Dacă scrii câteva pagini zilnic, timpul pierdut inutil se adună, minut cu minut.

Contează dacă scrii 1000 de cuvinte în 15 minute sau în 30 de minute, pentru că pierzi jumătate din timp căutând butoanele pe care să apeși.

scris la calculator

Eu nu pot spune că folosesc chiar toate degetele atunci când scriu, deși am făcut un curs de stenodactilografiere la viața mea. Totuși, cel puțin nu mă uit la taste, degetele îmi zboară pe tastatură.

Voi câte degete folosiți atunci când tastați?

14 Comentarii

  1. Eu nu am urmat nici un curs de stenodactilografiere(nu știam de numele ăsta), dar scriu fără să mă uit la taste. Eu nu prea folosesc toate degetele de la mâna dreapta, de la mâna stânga le folosesc cam pe toate, deși nu știu dacă exact cum e descris în acea schemă :)) Poate voi urma și eu acel curs, mai mult de curiozitate 🙂

  2. “…încă mai văd oameni care se uită la taste atunci când scriu.” Tragic, nu?! Parca ai zice ca oamenii inca mai pun boul la caruta. Sa fim seriosi, numarul celor ce tasteaza fara sa se uite este mult mai mic in comparatie cu numarul celor “antrenati”.

  3. Eu scriu fara sa ma uit la tastatura si scriu foarte repede si nu am urmat nici un curs din asta! Oricum cursurile astea sunt cam pliktisitoare! 🙁

  4. Cei care se mai uit inca la tastatura le recomand un curs din acesta! Eu am invatat singura sa scriu fara sa ma uit la tastatura!

  5. Pingback: Întreabă-l pe Sescu: promovarea unei firme, joggingul și comentariile de pe Facebook

  6. Euscriu 40 cuvinte pe minut,am facut la facultate un curs si intr-o luna de zile am exersatsi scriu dactilo oarba,deci se poate!

  7. îmi vine să… zâmbesc referitor la penultimul comentariu…că scrie 40 de cuvinte pe minut…. păi dacă scrie numai “ana are mere” e normal… :)))) poate mă inșel. dar nu prea cred și numai după un curs urmat în facultate…

  8. Eu scriu fara sa ma uit,dar rare ori mai gresesc!Nu ma prea descurc la semnele de punctuatie si la litera g!

  9. Nu prea am fost atent dacă folosesc chiar toate degetele însă nu știu cât mai rezistă și tastatura asta la cât o „masez”.

Lasă un comentariu