fbpx

Teoria jocului “de-a invisible” pentru userii de Yahoo messenger are puternice ramificatii pshihologice, sociale, culturale si educative. Lasand la o parte teoria si aberatiile, in practica exista o manie, mai ales intre pustani, de a se verifica unii pe altii daca sunt sau nu online.

Exista o multime de site-uri si programele care fac doar chestia asta: ruleaza un script care iti arata daca o persoana conectata la Yahoo messenger e pe invisible. Exista afaceri construite pe baza incertitudinii oamenilor in privinta unui amarat de status. Site-urile care iti arata daca Ion sau Maria se joaca “de-a invisible” sunt pline de bannere si reclame contextuale…

Inimi sfaramate, tragedii in dragoste, prietenii gata sa se rupa, apocalipsa adolescentilor, toate astea stau ascunse in spatele a trei cuvinte simple: “Invisible to everyone”!

Obiceiul jocului “de-a invisible” isi are originile in epoca de piatra, cand stramosii nostri foloseau metode rudimentare pentru a se ascunde de altii: se bagau intr-o grota, se ascundeau dupa un copac, se acopereau pe tot corpul cu noroi sau se imbracau cu blana animalelor vanate. Metodele enumerate aveau un singur scop: sa ii ajute in a  deveni nvizibili pentru prietenii lor sau pentru animalele care ii vanau, gen T-Rex, Godzilla sau mai recent Yeti.

Am evoluat mult, acum suntem toti conectati la “matrix”, unde e mult mai simplu: ne logam pe Yahoo messenger si selectam un status care ne ascunde de privirile indiscrete. Dar de ce ne ascundem de altii pe messenger?

Arhi zice ca nu se ascunde, ci ii sterge pe userii care nu ii plac. Am impresia ca si pe mine m-a sters, deci nu disperati daca nu va mai raspunde cand il cautati.

La mine e mai simplu. Multi nu inteleg ce inseamna “I’m busy”. Au impresia ca imi pun chestia asta la status doar pentru a arata ce tare sunt eu, tot timpul am ceva de facut. Gresit. Sunt ocupat pentru ca sunt ocupat. Cand vreau sa frec menta online va caut eu. De aia stau eu pe invisible: ca sa nu ma caute cei care freaca menta pe messenger.

Probabil ati remarcat ca atunci cand ma cautati pe messenger, desi sunt pe invisible, va raspund! Daca nu va raspund, inseamna ca:

 1. nu sunt conectat;
 2. nu mi se pare interesant motivul pentru care ma cautati;
 3. sunteti plictisitor si deja aveti ignore;

E mult mai bine sa renuntati la programele care va arata daca sunt sau nu sunt pe invisible. Astfel ramaneti macar cu iluzia ca prima varianta este cea corecta si eu intr-adevar nu sunt conectat. Nu v-ar place sa ajungeti la variantele 2 sau trei.

Revenind la viata reala, constat ca jocul “de-a invisible” poate avea uneori si beneficii neasteptate. Aveti mai jos unul dintre ele:

Voi de ce stati pe invisible? Varianta 1, 2 sau 3?

5 Comentarii

 1. Dupa cum scriam si pe blogul lui Arhi, la mine invisible este necesar. Nu am timp de chat, pentru ca abia apuc sa imi vad siturile din retea din an in paste, necum sa stau ore intregi la taifas. Asa ca intru cand am de discutat cu un client. Pe meebo.com, pentru a degreva sistemul de inca un program inutil in cartile mele. Discut ce am de discutat si ies. Nu stiu sa fi contactat eu vreun om pe mess asa pe nepusa masa. De obice discut pe email totul sau dau eventual un telefon. Messul este util pentru mine doar cand sunt dialoguri multe de purtat si e bine sa o facem cost free si eventual mai repede decat prin email.

  Nu mi se pare nici ca sunt nesimtita, nici ca jignesc pe careva. Pentru mine sistemul in cauza este inca un fel de “email” pe care sunt libera sa il utilizez pentru a-mi usura MUNCA. Si, la fel ca in cazul tau, am destula 😀

 2. @Dojo – sunt multi care o iau personal pe asta: de ce stai pe invisible… Te ascunzi de mine… Las’ ca vezi tu… WTF?

  Vezi ca Yahoo a integrat recent si messengerul in aplicatia de mail. Ma trezeam ca ma cauta lumea cand mai intram in “mailul pentru spam” si nu stiam de unde m-au luat.

  Pentru conversatii online ultima versiune Skype ruleaza finut.

 3. DA, statusul “I’m bizi” e weirdo în moment ce eşti online. Poţi fi extrem de ocupat şi fără statusul ăla. Nu stau invizibil fin’că n-am de ce. Când sunt ocupat, de regulă răspund cu minute bune întârziere. Doar dacă primesc BUZZ mai reacţionez (urât) de regulă.
  Sau, frumos, explic că “am treabă, vorbim mai tîrziu” şi gata… dacă mă contactează cineva când lucrez.

 4. Pingback: Cat de emoticonist esti? | Marius Sescu

Lasă un comentariu