fbpx

Când vine vorba de Android există peste 200.000 de aplicații disponibile la download. Multe dintre ele vin cu o versiune gratuită și una pe bani, cu facilități suplimentare. Asta e cea mai simplă variantă pentru a crește cota de piață, oferi aplicația moca ca să atragi utilizatorul și dacă el vrea mai multe opțiuni trebuie să plătească pentru ele.

android

Conform unui raport recent realizat în S.U.A:

  • doar 96 de aplicații au avut peste 5 milioane de descărcări în Android Market;
  • 69 de aplicații gratuite au între 5 și 10 milioane de descărcări și 26 de aplicații au între 10 și 50 de milioane de descărcări;
  • 20% dintre aplicațiile gratuite și 80% dintre cele plătite au fost descărcate de mai puțin de 100 de ori;
  • 51,8% dintre aplicațiile gratuite au sub 1000 de descărcări;
  • Google Maps este cea mai descărcată aplicație pentru Android, trece de 50 de milioane download-uri;

E destul de greu să vinzi aplicații plătite către utilizatorii de smartphone-uri cu Android, probabil de aceea companiile dezvoltă mai ales aplicații gratuite, dar cu reclame inserate direct în aplicații.

Și încă ceva interesant la final, conform unui alt raport o treime din utilizatorii de smartphone-uri le folosesc cel mai frecvent pentru navigare pe internet, aplicații și email, o treime le folosesc atât pentru aceste activități cât și pentru apeluri și mesaje, iar o treime le folosesc mai ales pentru a suna și a trimite SMS-uri.

Sunt foarte mulțumit de LG Optimus Black, noua mea jucărie. Recunosc că până acum nu am descărcat nici o aplicație plătită, dar asta și pentru că am găsit aplicații gratuite pentru tot ce vroiam să folosesc. Mă gândesc totuși pe viitor și la câteva aplicații pe bani, de ex Camera360, dacă nu sunt mulțumit de variantele free existente.

Cât despre utilizarea zilnică a smartphone-ului, cred că sunt printre cei echilibrați, folosesc telefonul atât pentru navigare pe web, emailuri, aplicații cât și pentru a suna sau a trimite mesaje.

Voi cum folosiți smartphone-ul, doar pentru a suna?

RECOMANDĂ
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Dorin Victor Vasile
30 mai 2011 11:44

eu nici nu il mai folosesc pentru a suna 🙂

Pentru ca optiunile de internet mobil au un trafic inclus meschin la cei doi operatori mari (nu stiu cum e la cosmote, dar nu cred sa fie diferit) eu folosesc in smartphone un card de date cu un trafic mai generos (6GB) pe care il folosesc in special pentru mail, twitter, IM. Cu alte cuvinte folosesc smartphoneul pe post de mini-tableta de buzunar.

Il mai folosesc ocazional cu skype (merge acceptabil), atunci este aproape un telefon 🙂

trackback

[…] deschis portiţa magică prin care putem cumpăra aplicaţii de pe Market dar după cum ne spune Marius Sescu, din diverse motive, lumea nu prea se înghesuie la plătit […]

vlad gidea
30 mai 2011 19:58

Wow, deci nu ma asteptam la asta. Eu am fost (si sunt) posesor de HTC Hero, primul meu smartphone cu Android. M-am inteles foarte bine cu el dar niciodata nu am platit pentru o aplicatie pentru ca nu gasisem pana atunci o aplicatie care sa faca ceva misto si care sa fie platita. Acum folosesc un iPhone si sunt foarte multumit de el si chiar am cumparat o aplicatie pentru ca aveam nevoie de ea (in Copenhaga poti cumpara bilet la transportul in comun si de pe telefonul mobil cu o aplicatie care costa 0.79 euro, merita). Deci pe iOS… Citește tot »

trackback

[…] deschis portiţa magică prin care putem cumpăra aplicaţii de pe Market dar după cum ne spune Marius Sescu, din diverse motive, lumea nu prea se înghesuie la plătit […]

4
0
Lasă un comentariux
()
x