fbpx

Dacă aș fi știut în Martie 2020 cum va fi primul an de pandemie

Stăteam drept și mă gândeam strâmb cum ar fi dacă mi-aș explica mie, cel din martie 2020, cum va fi următorul an de pandemie. Sper să nu îl prindem pe al doilea complet, din vara lui 2021 să fim câți mai mulți vaccinați, imunizați și din toamnă să revenim un pic spre normalitate. Totuși, dacă aș sta la povești cu mine din 2020 cel mai probabil aș crede că unul dintre noi a luat-o razna.

Martie 2020

Deci Marius, Covidul ăsta e doar o gripă mai sofisticată, nu? Scăpăm până la vară, să ne facem concediul la frații bulgari sau greci?

De fapt vom zice merci dacă avem voie să ieșim din localitate cu declarație, și să ne facem concediul în România. Cel puțin în 2020, că în 2021 încă nu se știe. Dar hei, nu e ca și cum ar fi mai multe valuri de pandemie…

Și zici că nu vom putea să ieșim din oraș?

Vom fi închiși de tot în case, nu vom avea voie nici măcar în parcuri, dar doar primele 3 luni va fi mai greu, după aceea ori ne vom obișnui ci stările de urgență, ori le vom ignora.

La început vom țipa noi că trebuie să ne închidem în case și să închidem scoli, restaurante, hoteluri, tot, de frică, dar după 1 an vom țipa că e aiurea să nu mai ieșim din casă după 10 seara și că ai noștri copii au nevoie de socializare, să deschidem școlile cât mai repede. 5000 de cazuri noi pe zi? Nici o problemă, școala e importantă.

Ok, dar când vom ieși din case cu declarație purtăm măști, ne protejăm cumva?

La început isteria și panica vor fi așa de mari încât vom spăla și dezinfecta toate alimentele și cutiile cumpărate, hainele de stradă, tot, vor apare tutoriale despre dezinfectare la intrarea în casă, dar după 1 an deja nu ne va mai păsa, să zică autoritățile merci că purtăm masca sub nas.

Dacă nu ne mai pasă de respectarea regulilor și nu mai suntem stresați înseamnă că lucrurile încep să revină la normal, scade numărul de bolnavi, nu?

Din contră, de fapt la anul prin martie vor fi peste 2.5 milioane de morți și peste 120 de milioane de persoane ce s-au îmbolnăvit de Covid-19, în România vor se vor îmbolnăvi zilnic 5-6 mii de persoane oficial și încă de 2-3 ori pe atâta neoficial, dar oamenii vor deveni indiferenți, vor zice că e o gripă mai gravă, că presa dezinformează, că guvernele manipulează, că oricum oamenii ar fi murit. După 1 an de zile nu mai au chef de reguli și restricții. Măcar e bine că apar vaccinurile.

Super, vaccinurile sunt bune, înseamnă că ne vom vaccina toți și până în vara lui 2021 lucrurile revin la normal, nu?

Nu chiar. În decembrie 2020 va începe campania de vaccinare, dar antivacciniști vor striga că nu se vaccinează, că primele vaccinuri sunt cu ARN modificat și ne afectează organismul, iar ei așteaptă vaccinurile clasice, bazate pe  virusuri de răceală. Doar că atunci când vor apare și vaccinurile clasice antivacciniști vor spune că nu sunt bune nici astea, deoarece nu au eficiența la fel de mare ca primele, și provoacă tromboze, la fel ca restul vaccinurilor.

Dar măcar vom avea mai multe tipuri de vaccinuri, deci ne vom putea vaccina repede dacă vrem, nu? Într-un an de zile sigur va găsi guvernul o soluție, va dezvolta o platformă ceva, nu?

Da și nu prea. Platforma va exista, dar va fi praf, iar sistemul de programări va fi haotic. Guvernul va vaccina întâi persoanele din domeniile de risc și bătrânii, dar pe lângă ei se vor strecura toți cei cu pile, cunoștințe și relații. Când vor fi accesibile vaccinurile pentru toată populația vom ajunge să ne programăm prin centre de vaccinare din localități necunoscute, pe la țară, și vom fi bucuroși că prindem loc undeva, la 5-6 ore de condus.

Nasol. Deci nici o veste bună din martie 2021?

Ba da, vom învăța cu toții să facem banana bread, vom petrece mai mult timp în familie și ne vom spăla mai des cu săpun.

To be continued…

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *