fbpx

Eu stau foarte slab cu orientarea. Trebuie să fac de cel puţin 10 ori un traseu ca să îl învăţ, să ştiu pe ce străduţe trebuie să merg. Pentru mine GPS-ul şi sistemele de navigare sunt o mană cerească, mă duc de la punctul A la punctul B de mânuţă. De câţiva ani folosesc cu succes IGO pentru drumurile prin ţară, pentru a fi sigur că ajung la destinaţie pe drumul cel mai scurt.

Zilele trecute eram în Braşov şi căutam pensiunea unde trebuia să ne cazăm. Eu eram cu ochii pe GPS, normal, doar că IGO-ul făcea figuri şi avea o abatere de aproximativ 800 de metri. Cu alte cuvinte, îmi arăta traseul cu o întârziere mult prea mare.

Totuşi,  folosesc mai nou un  telefon cu Android şi mi-am amintit că vine dotat din start cu navigatorul Google, o aplicaţie utilă ce combină hărţile Google cu Street view şi indicaţii vocale, ca orice alt sistem de navigare. L-am pornit deoarece nu rezolvam nimic cu IGO-ul şi am rămas profund impresionat de ce ştie să facă. Aplicaţia îmi indica exact poziţia unde mă aflam, găsea rapid pe hartă locaţiile căutate iar când ajungeam la destinaţie trecea automat în modul Street view, adică îmi apărea pe telefon o imagine a locaţiei. Super tare, puteam să merg prin oraş cu ochii închişi.

L-am folosit în toate oraşele pe unde am trecut după Braşov, în locul IGO-ului. În plus am văzut că ştie unele trasee pe care IGO-ul nu le avea, deşi aveam harta României cea mai recentă, din noiembrie 2010.

O prezentare a aplicaţiei:

Navigatorul Google e foarte eficient, uşor de folosit şi cred că poate fi o soluţie completă de navigare. Dezavantajul este că are nevoie de conexiune la internet pentru a descărca hărțile și pentru actualizarea poziției, dar nu consumă foarte mult. Eu l-am folosit timp de vreo 4 ore în total și a consumat aproximativ 25 de MB. Pe net am găsit că poate funcţiona şi fără conexiune la internet dacă ai harta traseului deja descărcată, dar eu am impresia că nu funcţionează corect, de exemplu nu îţi recalculează ruta dacă deviezi de la traseul iniţial.

Dacă aveţi un telefon cu Android îl recomand din inimă, mai ales pentru orientarea în oraşe, unde e mult mai exact decât alte softuri de navigaţie.

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ndrei
Ndrei
14 iulie 2011 17:42

L-am folosit si eu in oras, e foarte util.

tuclouds
tuclouds
22 iulie 2011 01:11

Au facut o treaba buna cei de la Google, dar pacat ca nu merge si pe iPhone

trackback

[…] am o problemă cu orientarea, pentru mine GPS-ul și mai nou navigatorul Google sunt indispensabile când plec la drum lung. Chiar dacă sunt într-un oraș nou, eu nu cer […]

3
0
Lasă un comentariux
()
x