fbpx

O idee din Țara lui Andrei

Știți că îmi place să mă mai plâng din când în când pe blog despre acțiunile de CSR sau responsabilitate socială demarate în Romania de diverse companii. Pentru că ăsta e adevărul, multe dintre ele nu au o utilitate reală pentru societate, ci sunt făcute doar de ochii lumii, pentru a avea o acțiune bifată în planurile de PR.

Nu m-am plâns niciodată însă de Țara lui Andrei, campania de CSR demarată de Petrom, pentru că de-a lungul timpului ei au organizat multe acțiuni frumoase, prin care au schimbat în bine, pas cu pas, multe din comunitățile locale unde au fost implementate proiectele finanțate de ei. Cu alte cuvinte, dacă tot e să dăm bani, măcar să facem niște lucruri bune, să ajutăm niște oamenii.

De fapt, judecând la rece, cred că Țara lui Andrei e cea mai practică campanie de responsabilitate socială derulată la noi de-a lungul timpului. Ultimul concurs organizat de ei se numește Idei din Țara lui Andrei, iar în cadrul lui proiecte legate de mediu, educație și dezvoltare comunitară vor primi finanțări de 160.000 euro.

Mi-a plăcut mesajul campaniei, care explică și tipul de proiecte care au șanse să primească finanțare:

Ce este o idee din Țara lui Andrei? O lampă cu bec ecologic este o idee bună. O lampă cu bec ecologic care se încarcă cu energie solară e o idee din Țara lui Andrei.

Cutia de carton se transformă în ramă foto, iar lampa cu bec se încarcă cu energie solară. Fain!

În concluzie, dacă știți pe cineva care are o idee de proiect ce poate veni în ajutorul comunității, spuneți-i de concursul Idei din Țara lui Andrei.

Voi ce alte acțiuni de CSR cu efecte reale știți că au mai avut loc la noi?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *