fbpx

O noua licenta de telefonie mobila pentru Romania

Licenta de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MH va fi acordata de ANRCTI prin licitatie publica. La aceasta licitatie, potrivit Hotararii Guvernului nr. 61/2008, nu pot participa operatorii “care detin cel putin o licenta nationala de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicatii electronice mobile, inclusiv de banda larga, si care furnizeaza sau pot furniza retele si servicii de comunicatii electronice mobile substituibile cu cele ce pot fi furnizate prin utilizarea benzilor de frecvente 410-415/420-425 MHz.”

Sursa

Se pare ca vom avea un nou concurent pe piata telefoniei mobile, si asta nu poate decat sa ma bucure. Pana acum trebuia sa ne multumim cu Vodafone, Orange, Cosmote, Zapp, Digimobil. Nu era destul? Poate da, poate nu, sa nu uitam ca cei care decid sunt clientii in funcite de oferte!

Atat timp cat noua firma care va achizitiona licenta va veni cu ceva nou, are sanse de afirmare, asta desigur, daca va fi pregatitata sa functioneze in pierdere pentru o buna perioada de timp. ( vezi cazurile Cosmote si RDS )

Intrebarea care se pune acum este cine vor fi pretendentii la tron, pentru ca licitatia va fi, desigur, pe sume importante, milioane chiar, si nu lei, ci euro: UPC si Airbites ar putea fi doua companii interesate direct de licenta, pentru completarea portofoliului. Alte idei?
Via

Recomandă

9 Comentarii

 1. Mai multe firme pe acelasi produs inseamna in general concurenta mai mare, iar din concurenta ar trebui sa rezulte calitate mai buna si preturi mai mici.
  Dar daca sunt multe firme si preturile de interconectivitate raman mari atunci ce ne facem?
  Nu mai poti sa suni pe cineva ca e pe alta retea si costa prea mult. Cand esti pe aceeasi retea e bine, dar de exemplu Orange si Vodafone nu scad din pretul interconectivitatii deloc.

  HaiPa’a scris ultima data..’Me has Twitter si probleme recente

 2. Mariuse,

  Ai vazut tu pe undeva UPC in Europa sa se ia la tranta cu mobilii? Copilasu Upc care traieste la Bucuresti nu face nimic fara maica-sa……iar maica-sa vrea profituri, nu cheltuieli..
  Atunci, poate …..Radiocom…..? o sa incerce, poate, si de data asta, da’ sanse nu are. Sefu radiocom se pricepe cel mai bine la aruncat banii pe masini 4×4 si mai putin la telecom sau radiocom.
  Sa vadem, un exercitiu de logica. Cand toata lumea in vest are batai de cap cu credit crunch, cine are bani? Arabii si chinejii….arabi sunt deja prezenti (zapp)……do you speak Chinese?

 3. N-am mai apucat să văd, dar reclamele cele noi de la TV or fi pentru ei? Sunt nişte reclame în care tineri sunt intervievaţi despre câte telefoane au şi cât plătesc că vorbesc cu prietenii.
  ____________
  Kesepian.

 4. Haipa, de fapt tarifele pentru interconectivitate au mai scazut, si vor scade in continuare. Sunt obligati de U.E sa le scada. Oricum, Digimobil a venit pe piata cu tarife care au afectat concurenta, cel putin teoretic. Practic, trebuie sa lucreze asupra acoperirii si calitatii semnalului.

  Kesepian, sincer nu stiu despre ce reclame e vorba. Dar ma voi uita.

 5. Vasile, in Romania tendinta este ca o firma de telcomunicatii sa acopere toate segmentele: telefonie fixa, mobila, televiziune prin cablu.

  Cheia este convergenta. Vom vedea in timp, ce jucator se va afirma. Chinezii stiu ca au incercat ceva investitii, dar au renuntat.

 6. Adi, cat timp utilizatorii finali au de castigat, viitorul suna bine.

  Si RDS-ul am impresia ca isi remodernizeaza reteaua. Asa se intampla cand lucrezi cu chinezarii, trebuie sa le schimbi mai repede.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *