fbpx

Ofertele senzationale de sarbatori la romani

La americani e Black Friday, imediat dupa Ziua Recunostintei (pe asta nu am importat-o, ciudat…). Black Friday e ziua cu cele mai mari reduceri din tot anul la o multitudine de obiecte (mai ales electronice), ziua care marcheaza inceputul sezonului de cumparaturi de Craciun.

Americanii sunt inebuniti in vinerea aia, practic se calca in picioare pentru a pune mana pe produsele mult dorite, uneori la preturi mai mici cu peste 50% fata de cele obisnuite.Americanii astia se aseaza la cozi cu noaptea in cap, la fel ca si romanii la lansarea unui magazin nou. Diferenta este ca ei stau la coada pentru oferte reale, nu reduceri derizorii, cum fac ai nostri.

black fridaySursa foto

La noi in Romania? Noi nu avem oferte extraordinare de sarbatori. Cel putin eu nu le simt. Vezi pe ici pe colo diverse reduceri de sezon de 5-10%, vezi preturi umflate si apoi afisate cu reducere, vezi afise si bannere frumos colorate, dar preturile reale sunt cam aceleasi.

Oricum, cred ca si comportamentul de cumparare al romanilor se modifica in perioada sarbatorilor de iarna. Multi din cei pe care ii cunosc amana cumparaturile mai mari (laptopuri, telefoane mobile, camere foto si video, televizoare LCD, console pentru jocuri) pentru aceasta perioada, in speranta ca vor prinde o oferta foarte buna. Uneori au noroc, alteori nu. Oricum, cred ca la noi super ofertele de sarbatori se traduc prin o reducere de 100-200 lei la o suma de 2000 lei.

Voi ce spuneti? Avem superoferte de sarbatori in Romania sau doar afise si campanii care “suna bine”? Ce planificati sa va cumparati de sarbatori?

Recomandă

10 Comentarii

  1. Ai dreptate Marius, la noi strategiile de pret sunt un fel de fata Morgana, daca acum o luna preturile au crescut la anumite produse si in luna imediat urmatoare sunt promotii la aceleasi produse, practic este vorba de acelasi pret. Cu toate acestea, foarte multi romani cad in capcana “promotiilor” si cumpara si cumpara (mai ales acum de sarbatori cand vom vedea cosuri umplute pana la refuz….iar).

    La urma urmei, totul tine de stil, de mentalitate, chiar de cultura organizationala a unor companii. Intr-adevar nu am vazut pana acum promotii in adevaratul sens al cuvantului, cel putin in Iasi.

    Chiar ieri vazusem o “oferta” legata de vacantele de iarna in Bucovina, care avea pretul dublu fata de cat platesc eu pentru 5 zile in Budapesta.

  2. hai mai, nu fiti rai…la kenvello la Felicia cumperi de 300 si platesti 150 :)) (cred ca-ti cumperi cu banii astia o pereche de blugi si-un maieu/tricou ;)) )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *