fbpx

Am remarcat că expresia e folosită tot mai des, pe bloguri, în rețelele sociale, dar și pe stradă, pentru a sintetiza mirarea față de o situație ciudată, un șir de întâmplări care în mod normal nu pot fi explicate. Expresia pot să zic că a ajuns virală din vară, când a fost popularizată datorită piesei „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?“ regizată de Alexandru Dabija, pe baza scenariului realizat de Cătălin Ştefănescu după romanul „Moromeţii“, de Marin Preda.

Piesa a fost jucată la Teatrul Act, în rolurile principale fiind Marcel Iureş (Moromete ) și George Mihăiţă (Cocoşilă). Expresia „Păi… despre ce vorbim noi aici?“ sigur nu a devenit virală pentru că Moromeții sunt brusc la modă, ci datorită spectacolului. Și sincer sunt puțin surprins, deoarece nu e folosită doar de cei peste 30 de ani, ci am auzit-o și la foarte mulți tineri, de 20 de ani, ba chiar și la adolescenți. Eu zic că e de bine, dacă merge lumea la teatru și reține lucruri.

Și e o dovadă a faptului că expresiile populare nu se nasc doar din meme-uri online sau din filme, ci pot veni și din lumea artistică. Și e de bine. 🙂

Lasă un comentariu