fbpx

Palatul Culturii, Iasi

Palatul Culturii a fost inaugurat oficial pe 11 octombrie 1925. Merita vizitat pentru stilul arhitectural si pentru parcul din fata palatului. Se pare ca e o zona preferata si de mirese si fotografi, in week-end mai ales vara sa nu va mirati daca veti observa o multime de fotografi si fete imbracate in alb prin parcul din fara palatului.

Website: www.palatulculturii.ro
Telefon Departament Relatii Publice: 0232.275.979 int.141

Prezentare
Palatul Culturii este unul din cele mai importante obiective care trebuie vizitate in Iasi, dupa mine. El apartine de Complexul National Muzeal “Moldova” Iasi si adaposteste mai multe muzee: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu.

Partea proasta este ca interiorul palatului este inchis pentru renovare pana in 2011 (cel putin), asadar nu puteti vizita muzeele, ci doar exteriorul. Partea buna este ca puteti face un tur virtual al muzeelor din interiorul palatului aici.

Palatul Culturii a fost inaugurat oficial pe 11 octombrie 1925, fiind pana in 1955 sediul Tribunalului Judeţean. Mai multe detalii despre stilul arhitectural si istoria palatului gasiti pe Wikipedia, eu prefer sa va las in compania fotografiilor. Merita vizitat pentru stilul arhitectural si pentru parcul din fata palatului. Se pare ca e o zona preferata si de mirese si fotografi, in week-end mai ales vara sa nu va mirati daca veti observa o multime de fotografi si fete imbracate in alb prin parcul din fara palatului.

Fotografii Palatul Culturii Iasi

Video Palatul Culturii Iasi

Localizare pe harta

View Optzile.ro: Palatul Culturii Iasi in a larger map

Recomandă

Un comentariu

  1. pana renoveaza astia, se darama tot… 2011 my ass.. probabil il va prinde 2020 in caz ca nu-l culca vreun cutremur sau minunatul proiect Palosh care zace la baza lui….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *