fbpx

Am niște articole mai vechi pe blog despre securitatea parolelor de Facebook și periodic tot felul de indivizi mă caută să mă roage să îi ajut să își recupereze parola, pentru că cineva le-a spart contul. Evident, contul de Facebook nu se sparge chiar așa de ușor, dar când parola ta e 123456 și nu ai nici o opțiune de securitate activată să nu te miri că cineva postează poze cu femei goale pe contul tău și prietenii se uită ciudat la tine.

Parola de Facebook se poate recupera cel mai ușor dacă ți-ai setat numărul de telefon în cont, dar mai sunt câteva măsuri pe care le poți lua ca să nu te trezești cu contul…spart, vorba poetului.

Setează-ți o parolă mai complexă
De preferat o combinație de cifre, litere mici, mari și caractere speciale, nu parola pe care ți-o știu toți amicii, pentru că de regulă parolele nu se sparg, ci sunt așa de ușor de ghicit încât din 3 încercări un prieten bine intenționat o află. Dacă nu ai inspirație folosește un generator de parole, dar ai grijă să nu uiți parola generată.

Nu spune parola nimănui
Asta e la mintea prostului, dar știu destui care au dat parola lor de Facebook cuiva ca să verifice nu știu ce și după aceea au rămas fără cont. În cel mai rău caz, dacă chiar trebuie să îi dai cuiva acces, modifică parola imediat ce ajungi la calculator.

Adaugă numărul de telefon mobil în contul de Facebook

Cea mai eficientă măsură de securitate, adaugă numărul de mobil în cont. Vei primi un cod de activare pe telefon. Bonus, poți activa Aprobările de conectare, de fiecare dată când te conectezi de pe un calculator nou va trebui să introduci un cod primit pe telefon.

Verifică adresa de email din contul de Facebook, să fie una activă

Din nou, un sfat banal, dar am cunoscut multe persoane care își creaseră contul de Facebook acum câțiva ani, de pe o adresă de Yahoo sau altceva gratuit, pe care nu o mai folosesc acum. Surpriză, dacă vrei să îți resetezi parola Facebook îți trimite un email, pe care nu îl poți deschide dacă nu mai ai acces la aceea adresă de email. Cine s-ar fi gândit la asta?

Adaugă Contacte de încredere în contul de Facebook

Practic adaugi câțiva prieteni apropiați și în cazul în care nu mai poți accesa contul tău poți solicita trimiterea unui cod unic de acces către unul dintre ei. Ei nu au acces la contul tău decât dacă soliciți tu codul.

Ai grijă pe ce faci clic

Dacă primești un link în chineză pe Facebook de la prietenul tău Ion ar fi bine să nu îl deschizi, decât dacă Ion a învățat engleza recent și știi că face exerciții. Asta e cea mai simplă metoda de a instala aplicații care fac spam folosindu-se de contul tău de Facebook.

Mai aveți completări pentru securitatea unui cont de Facebook?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

1 Comentariu

Lasă un comentariu