Localizare: Peştera Muierilor se afla in Baia de Fier, judetul Gorj, adica in Oltenia. Are o lungime de 3600 metri, fiind impartita pe patru nivele. Gasiti mai multe detalii pe Wikipedia
Am ajuns la pestera seara, dar era prea tarziu pentru a intra in pestera, programul de vizitare se incheie la ora 7 seara si incepe la 9 dimineata. Tariful este de 6 lei pentru adulti si 3 lei pentru elevi in grup organizat, iar pentru fotografii se mai plateste o taxa de 5 lei.
Aproape de pestera se afla o pensiune care cred ca are acelasi nume. Pensiunea nu era inca terminata si nu oferea cazare, dar barul-restaurant de la parter era deschis iar preturile erau incredibil de mici cand am fost noi acolo, in august 2009. O bere era 3 lei, un suc 2,5 lei, o omleta 3,5 lei. Tot langa pestera se afla si un teren pentru camping, unde se aflau deja cateva corturi. Am decis sa ramanem si noi peste noapte la cort urmand sa intram dimineata in pestera.
Privelistea noaptea era extraordinara. Muntii din apropiere, padurea, izvorul care trecea pe langa camping, toate contribuie din plin. Dimineata am intrat in pestera insotiti de ghid, dupa ce am luat micul dejun la pensiunea aflata langa pestera. Pot spune ca am vazut peisaje minunate dar am fost nevoiti sa mergem in mersul piticului o buna parte din drum, datorita inaltimii pesterii care varia. Merita sa vedeti Domul Mic, Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare si liliecii care se inghesuie in colturile pesterii. In plus pestera e electrificata, deci puteti face si fotografii in conditii decente. De retinut ca iesirea din pestera este la vreo 2 km de intrare, deci pentru a reveni de unde ati plecat trebuie sa faceti si o plimbare pe jos.
Va recomand sa includeti pestera intr-un traseu turistic si daca va place sa dormiti la cort puteti profita de ocazie cand ajungeti acolo. Merita pentru senzatia de liniste pe care o ai, inconjurat de natura. Aveti mai jos cateva fotografii din pestera.
Fotografii Pestera Muierilor
Localizare pe harta
View Pestera Muierilor in a larger map
Într-adevăr este o zonă foarte frumoasă, iar noaptea stâncile de peste drum de peşteră sunt luminate, oferind o privelişte deosebită!
Din păcate peştera este neîntreţinută, are aceeaşi instalaţie electrică de acum mulţi ani, iar o sală frumoasă nu este accesibilă publicului fiindcă e puţin nesigur felul în care e amenajat (mai degrabă neîntreţinut) traseul.
Merg frecvent la peşteră şi chiar dacă nu se investeşte nimic în ea, merită văzută fiincă mama natură a creat ceva frumos acolo!
O mică corecţie: hotelul de care zici că poartă acelaşi nume nu prea există, este de fapt o cabană de piatră şi lemn care nu oferă cazare turiştilor, cabană care anul acesta va fi dărâmată pentru a face loc unui mic hotel ce se construieşte în spatele ei.
Dacă eşti acolo nu rata nici Peştera Polovragi, dar nici Cheile Olteţului (chiar acolo la peşteră).
Şi mai multe informaţii despre peşteră sau zonă poţi afla de la băieţii din clubul White Wolf Club, club localizat exact în acea cabană şi cu care poţi practica mai multe sporturi montane.
La acel camping ai plătit o taxa de campare? Era o proprietate privata?
Nu am plătit, era doar un teren, dar tine cont că sunt 13-14 ani de atunci, s-au schimbat multe.
In regula! Mulțumesc!