Povestea apei imbuteliate

Povestea se centreaza in jurul consumatorilor din S..U.A, dar cred ca si in Romania suntem aproximativ in aceeasi situatie. Consumam apa imbuteliata pentru ca apa de la robinet are gust de clor, are prea mult calciu sau are un miros ciudat, desi ar trebui sa fie inodora. Nu mai spun de cazurile in care apa de la robinet e colorata datorita sistemelor invechite.

The Story of Bottled Water, released on March 22, 2010 (World Water Day) employs the Story of Stuff style to tell the story of manufactured demand—how you get Americans to buy more than half a billion bottles of water every week when it already flows from the tap. Over five minutes, the film explores the bottled water industrys attacks on tap water and its use of seductive, environmental-themed advertising to cover up the mountains of plastic waste it produces.

Voi ce consumati, apa imbuteliata, de la robinet sau aveti izvorul vostru propriu si personal?

Recomandă prietenilor!8
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
vlad.gidea
Member

Foarte interesant. Mi-a mai spus cineva ca un izvor unde este imbuteliata apa la sticla este verificat mult mai rar decat apa de la robinet. Sa luam de exemplu Borsec. Cineva otraveste apa din acel Izvor, sau o polueaza. Lumea va realiza acest lucru mult mai tarziu decat daca ar fi vorba de apa de la robinet unde se fac masuratori in fiecare zi.

Oricum e foarte importanta si zona. Stiu ca sunt locuri unde apa arata ca CocaCola :))
PS: “Don’t drink water, fish fu*k in it” & “Save water, drink beer”

acsel
Vizitator

Pentru apa curata de la robinet stiu ca exista ceva filtre care se pot monta la chiuveta.
Am baut o buna perioada apa imbuteliata, dar de la o vreme am renuntat sa ma tot duc sa cumpar in fiecare zi bidoane de 5L.

ilinca
Vizitator

Locuiesc in Turda, unde apa de la robinet este excelenta la gust si niciodata nu cumparam apa minerala. Insa, sunt studenta la Cluj si stau si in camine studentesti, iar apa de aici are un gust absolut groaznic. Prin urmare, aici cumpar apa.

Totdeauna ma intrebam care e diferenta intre apa imbuteliata de 5 L care are preturi intre 2,5 si 5-6 lei…

acsel
Vizitator

Diferenta e eticheta. Atat.

cosminbardan
Member
cosminbardan

interesanta ideea … oricum am dubii ca statiile noastre de epurare se ridica la nivelul celor ce asigura o puritate de 99.9%. In paralel am dubii si cu gradul de puritate al apei autohtone imbuteliate. Imi aduc aminte de scandalul de acu cativa ani legat de Perla…

trackback

[…] This post was mentioned on Twitter by mariussescu. mariussescu said: Povestea apei imbuteliate http://bit.ly/alKu0c […]

trackback

[…] am scris saptamana trecuta despre povestea apei imbuteliate. Posturi asemanatoare:Povestea apei imbuteliate Povestea se centreaza in jurul consumatorilor din […]

Raluca
Vizitator

Salut,

puteti vedea acest filmulet subtitrat in romana aici:

wwww.povestealucrurilor.ro
http://www.storyofstuff.ro