Hai să nu aruncăm bani pe reclamele video pentru mobil

Citeam niște studii care ziceau că una din cele mai impoartante zone de creștere pentru veniturile din advertisingul online în 2015 sunt reclamele video pentru mobil, adică clipurile acelea sponsorizate de branduri care au început să apară în aplicațiile de Facebook, Instagram, dar și în alte aplicații, pentru că 75% dintre reclamele video mobile sunt afișate în cadrul unor aplicații, dacă nu știați.

Acum, judecând la rece, când v-ați uitat de plăcere la o reclamă video băgată pe gât în timp ce vă uitați pe Facebook sau căutați un clip pe Youtube? Aproape niciodată, presupun. Bun, situația e și mai rea în cazul reclamelor video afișate pe smartphone sau tabletă, pentru că în majoritatea cazurilor folosești dispozitivele astea pe fugă, și sigur nu ai chef să te uiți la reclame, ci cauți ceva sau vrei să te relaxezi.

Da, discuția e că brandurile trebuie să creeze reclame video amuzante, interesante, content adaptat pentru fiecare platformă, dar eu tot cred că banii investiți în campaniile de reclame video pe mobil sunt aruncați acum, mai ales la noi, pentru că oamenii nu au timp și nici chef să se uite la video pe mobil, mai ales la reclame peste 30 de secunde. Nu mai zic de prețurile pentru abonamentele de internet mobil, când ai 500 de mb incluși în abonament parcă nu ai chef să consumi 50 de mb pentru a vedea o reclamă video, nu?

Și am găsit niște studii pe tema asta, procentul de oameni care se uită la reclamele video pe mobil:

  • reclame video sub 15 secunde pe mobil, ce pot fi sărite – doar 9% s-au uitat la ele până la final;
  • reclame video între 15-30 de secunde pe mobil, ce pot fi sărite – doar 12% s-au uitat la ele până la final;
  • reclame video peste 30 de secunde pe mobil, ce pot fi sărite – doar 14% s-au uitat la ele până la final;

Știu ce o să ziceți, multe din reclamele astea video sunt obligatorii, nu le poți da skip, și atunci lumea se uită la ele. Nu zic nu, dar cu ce te ajută pe tine ca brand când audienței îi este băgată pe gât reclama ta? Chiar crezi că cineva va fugi și va cumpăra produsul tău, pentru că l-ai obligat să audă cât de tare e el?

Concluzia: mai ușor cu reclamele video pe mobil, că lumea oricum nu se uită la ele de plăcere.

Recomandă prietenilor!Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of