fbpx

Prin vară am avut onoarea de a participa la Expediția verde, o campanie foarte faină organizată de Renault, pe care, cu ajutorul vostru, am câștigat-o. A fost o experiență interesantă, mai ales traseul eco făcut prin țară, când am făcut peste 1800 de kilometri în 3 zile și un pic, la bordul unui Clio ce a scos per total un consum de 4,6% pe traseu.

Nici eu nu aș fi crezut că poate scoate așa de puțin, dar am reușit, chiar și cu aerul condiționat pornit. Ce am scris în perioada aceea găsiți căutând eticheta expediția verde.

Pe lângă faptul că Iașul a ieșit pe locul 1 în campanie, ca cel mai eco oraș, și eu m-am ales cu un premiu, mai exact o vizită la fabrica Renault din Maubege, Franța. Dap, miercuri zbor direct către Paris și joi voi fi la fabrică, unde voi vedea personal cum se fabrică modelele electrice Renault. Cine știe, cu puțin noroc poate reușesc să conduc și eu unul.

Voi primi explicații detaliate despre toate etapele de fabricare prin care trec mașinile electrice, voi savura un croissant franțuzesc și mă voi întreține cu cei de la fabrică în limba lui Voltaire, franceza. Urați-mi succes, nu am mai vorbit în franceză de ani buni. Sau ar trebui să le urez eu francezilor succes să mă înțeleagă?

Sper să reușesc să fac câteva fotografii în fabrică, să vă arăt și vouă cum se fabrică mașinile viitorului. Din ce am înțeles accesul e foarte strict, nu intră chiar oricine acolo, și probabil sunt singurul blogger din România care a intrat și va mai intra pe porțile fabricii Renault din Franța.

Revin cu noutăți imediat ce dau de o porție de internet, care știu că este mai scump la vedere în Franța.

Pe blog vor apare în continuare articole, ca să nu vă plictisiți zilele astea cât timp eu mă plimb, deci puteți apăsa CTRL F5 liniștiți.

Renault, J’ arrive!

6 Comentarii

  1. Doamne ajuta! Drum bun sa aveti si sa va intoarceti cu bine!
    Ma bucur ca am pariat pe tine! Simt ca ajung si eu, un pic, cu gandul, prin Franta! 🙂

Lasă un comentariu