Servicii medicale cu plata în rate – motiv de bucurie?

Am găsit în cutia poștală zilele astea o revistă plină de articole de PR de la Arcadia, Arcadia News. Noi suntem cei mai buni, cei mai tari, cei mai frumoși, ne pasă de sănătatea ta, din astea.

Am aruncat-o la coș, dar privirea mi-a rămas pe articolul de mai jos: premieră la Arcadia Hospital, plata în rate pentru serviciile medicale.

arcadia iasi

Nu știu ce e mai trist, faptul că poți plăti serviciile medicale în mai multe rate sau faptul că există oameni nevoiți să facă împrumuturi pentru serviciile medicale. Articolul spune că se pot plăti serviciile medicale atât prin card de credit cât și prin realizarea unui credit bancar, direct la sediul spitalului, dar nu asta e relevant.

Țin minte că atunci când s-a deschis Arcadia prețurile erau imense comparativ cu spitalul de stat, de ex o naștere era în jur de 1900 de euro. După ce au făcut contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate lucrurile s-au mai schimbat, prețurile au ajuns pe la jumătate. S-au adaptat cu alte cuvinte și se pare că nu o duc rău, dacă mai deschid încă 2 policlinici în Iași.

Mă gândesc însă că până la a face un împrumut pentru serviciile medicale e cale lungă. Știu că sănătatea e neprețuită, dar oamenii pun preț și pe asta, ba pun chiar și credite. Sper să nu fiu pus niciodată în situația de a mă împrumuta pe la bănci pentru sănătatea mea sau a celor din jur. E crud să te gândești că sănătatea poate fi calculată în bani, că viața e un lucru ce poate fi pus pe cântar și evaluat ca o marfă.

Principiile mele au rămas aceleași, aș face împrumut bancar doar pentru casă și doar dacă nu am nici o altă variantă. Pentru gadgeturi, mașină, concediu în Bora Bora sau alte distracții prefer să strâng bani, un pic câte un pic. Dacă nu am destui înseamnă că nu îmi permit.

Totuși, cu sănătatea lucrurile sunt complicate. Bani mai poți face cât timp ești sănătos, dar dacă ești bolnav nu ești de folos nimănui și nici ție.

Voi ce ați face dacă ați avea nevoie de servicii medicale și nu vi le permiteți, ați face un împrumut în bancă pentru a vi le achita?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marin Vasile

Marius, gandeste-te ca sunt oameni seriosi care au copii foarte bolnavi care pot fi tratati doar in strainatate in interventii chirurgicale complexe si foarte scumpe. Pentru sanatatea copiilor lor, acesti oameni isi calca pe demnitate si merg la presa si chiar la televiziune, unde ii vede o tara intreaga si practic cersesc mila oamenilor mai instariti. Dupa acelasi principiu, de ce nu ar face doi parinti un imprumut in banca pentru a-si trata copilul de o afectiune grava la un spital unde nu risca sa moara in salon, asteptand operatia sau interceptand cine stie ce virus. Eu sunt sigur ca… Citește tot »

Oana

Mie mi se pare o idee chiar foarte bună. Nu văd partea tristă în toată povestea asta. Poate doar faptul că nu e plăcut de nicio culoare să fii nevoit să ajungi pe la spital, indiferent dacă e privat sau nu. Eu chiar cred că Arcadia a vrut să vină în întâmpinarea nevoilor oamenilor şi să ofere o alternativă. Din câte ştiu, la ratele respective nu se adună nicio dobândă sau alte asemenea.

Una peste alta, chiar cred că e un spital care comunică bine şi care inspiră încredere şi profesionalism.

Pacienta Arcadia

Nu gasesc nimic deplasat in faptul de a face credit pentru motive de snatate.
Dar ca sa faci credit pentru a plati luxul , confortul de la Arcadia si nu pentru calitatea serviciilor , mi se pare exagerat.Da, platesti zimbetul personalului (cred ca asa incepe fisa postului), conditiile hoteliere…..si atit.

Paul

Tipic jidanesc. Decat sa nu-ti iau banii deloc, din motive de “scump”, mai bine ti-i iau cate un pic si traiesc bine merci din ce stiu ca va veni.