fbpx

Smartphone-uri Nokia cu Windows Phone

Am trait sa o vad si pe asta. Dupa ce s-au dus la vale ani de zile datorita faptului ca au ignorat schimbarile aparute pe piata smartphone-urilor Nokia a anuntat un parteneriat cu Microsoft, in urma caruia noile modele de smartphone produse de Nokia vor avea Windows Phone ca sistem de operare.

nokia windows phone

Schimbarea vine dupa ce a aparut si un memo intern trimis de CEO-ul Nokia,Stephen Elop, catre toti angajatii. Nu stiu sigur daca emailul este autentic, dar reflecta in linii mari ce se petrece acum pe piata telefoanelor mobile.

Mi se pare ciudat ca Nokia a decis sa se alieze cu Microsoft, care abia anul trecut a inceput sa realizeze ca e nevoie de o noua strategie pentru a ramane pe piata telefoanelor inteligente, lansand in consecinta noul OS, Windows Phone, ce se zbate sa fie remarcat pe piata, dupa ce Android, un sistem de operare pentru mobile lansat de Google cu doar doi ani in urma, a ajuns deja pe primul loc in vanzari. Totusi, vechile aliante nu se uita.

Oricum, parteneriatul Nokia -Microsoft presupune schimbari pentru Symbian siMeeGo:

With Nokia’s planned move to Windows Phone as its primary smartphone platform, Symbian becomes a franchise platform, leveraging previous investments to harvest additional value. This strategy recognizes the opportunity to retain and transition the installed base of 200 million Symbian owners. Nokia expects to sell approximately 150 million more Symbian devices in the years to come.

Under the new strategy, MeeGo becomes an open-source, mobile operating system project. MeeGo will place increased emphasis on longer-term market exploration of next-generation devices, platforms and user experiences. Nokia still plans to ship a MeeGo-related product later this year.

Vor reusi smartphone-urile Nokia dotate cu Windows Phone sa recastige atentia publicului? Ramane de vazut, dar eu nu m-as grabi sa imi cumpar unul prea curand, chiar daca zvonuri despre aparitia lor circula deja de anul trecut.

Update: de ce a ales Nokia Microsoft in locul Google.

Recomandă

Un comentariu

  1. Yep… am citit acel memo. Super tare omuletul. Si chiar are dreptate. Nokia a ignorat complet celelalte sisteme de operare crezand ca pot fi de neatins. Uite ca s-au inselat. Din pacate… eu as fi mers pe Android… nu pe windows phone 7, dar cum spuneai si tu … vechile prietenii se uita greu. Si Microsoft avea nevoie de acest parteneriat pentru a mai sterge din pacate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *