fbpx

Pe bune, de când nu ați mai auzit fraza asta?

Mi-am dat seama de dimineață când am văzut ce opțiuni am incluse în abonament că eu nu folosesc deloc MMS-urile. Am vreo 10 lunar, pe lângă sute de sms-uri, MB de date și minute naționale și în rețea, de vreo 2 ani de când am abonamentul Pantera de la Orange, și nu cred că am trimis decât unul singur, și ăla de test.

La început spuneam că e tehnologia de vină, nu toată lumea avea telefoane cu ecran color sau cu opțiuni pentru MMS-uri. După aia spuneam că e prețul, MMS-urile costau mai mult cât costul unui minut de convorbire. Totuși, acum avem cu toții telefoane deștepte ce permit trimiterea de mesaje multimedia, prețul lor a scăzut sau chiar avem MMS-uri incluse în abonament și totuși nu le folosim. De ce?

Eu spun că asta se datorează internetului pe mobil. E mai comod acum să trimit un email la care atașez o poză decât să trimit un mesaj multimedia. Dacă stau să mă gândesc bine, e și mai rapid. Nu mai zic de urcatul pozelor pe Facebook, Twitter, poate chiar și Google+, pentru ca toți prieteni să le vadă.

La fel ca și apelurile video normale care au fost omorâte de apelurile video prin Fring, Skype, Yahoo Messenger sau Tango (aplicație foarte populară în State, la noi nu am auzit prea mulți care să o folosească), mesajele multimedia au fost omorâte de emailul pe mobil. Numai zic.


Voi când ați trimis ultima dată un MMS?

9 Comentarii

 1. Sa stii ca eu chiar trimit MMS-uri, lunar cam cate 10, nu toti au internet pe mobil, iar cand vad o faza tare, uneori o dau prin MMS, nu trebuie sa o postez de fiecaredata pe FB pentru toata lumea.

 2. Hahaha asta cu tineretea pica, in domeniul in care lucram suntem vesnic tineri :)))

  Nu dau MMS-uri din alea la care te-ai gandit tu :)))

 3. MMS nu am folosit niciodata(pardon o data de test – mi-au bagat pe gat o optiune de mms timp de 2luni) 🙂 e chiar stupid sa faci o poza la 2-3MP si apoi sa o trimiti in mms ca 640×480. nu ? De fapt de la inceput mi s-a parut un serviciu de pomana sau mai bine spus in urma tehnologiei.
  Iar intre SMS si apel audio…prefer apelul :). De fapt acum in abonament am doar minute si net.
  Pt voip mai adaug Viber (inchis de Vodafone worldwide – va dati seama ce penibil ?, apropo eu stiam ca in state sunt inchise toate voip-urile ). Am instalat skype, viber si tango (plus kakaotalk si whatsapp) – par ok, dar cer 3G..pe EDGE nu prea ne auzeam concomitent.

  • Da, Viber e folosit și la noi de cei cu smartphones, nu știam de faza cu blocarea lui de către VDF. Kakaotalk și whatsapp nu le-am testat. Tango pare cel mai ok pt mine, dar folosit pe wi-fi.

 4. Ce telefon este cel din imagine? Arata bine! 😀

  Cat despre MMS-uri, uitasem ca exista, si nu am trimis in viata mea… Uite mi-ai dat de lucru sa vad cu ce se mananca chestiunile alea!

Lasă un comentariu