fbpx

Telecom: cea mai buna oferta prepay

In primele luni ale anului, influentati mai ales de criza, utilizatorii Prepay au redus mult sumele reincarcate. In conditiile in care utilizatorii prepay sunt mai multi decat cei cu abonamente si veniturile obtinute de pe urma lor sunt de 4-5 mai mici, operatorii trebuie sa ofere optiuni mai atractive pentru “a stoarce” mai multi bani din prepay. Deja au inceput:

  1. Cosmote – Cu Oferta Anului comunici tot anul 2009 cu doar 6 euro credit!

Activează acum şi primesti lună de lună 350 de minute şi 350 de sms-uri în reţea cu doar 6 euro credit pe care îi plăteşti o singură dată, la activare. Iar în restul anului, trebuie doar să reîncarci lunar cu minim 3 euro credit pe care îi consumi cum vrei tu.
Indiferent dacă eşti utilizator nou sau existent de Cartela COSMOTE, activează până pe 17 Aprilie 2009 extraopţiunea Oferta Anului şi beneficiezi până pe 31 decembrie 2009 de:
• 350 minute în reţeaua COSMOTE lunar
• 350 SMS în reţeaua COSMOTE lunar

  1. Vodafone – Curs Vodafone: 1€ = 3.96 RON la orice reîncărcare Online pentru Cartela Vodafone si Vodafone Avantaj.

3. Orange – Pentru cǎ eşti client Orange PrePay, sǎptǎmâna aceasta ai o ofertǎ specialǎ: 60 de minute în reţea bonus la prima reîncǎrcare de minimum 4 euro

Si cand te gandesti ca in ZF situatia ofertelor prepay era prezentata tocmai invers, adica se vehicula ca operatorii telecom vor face oferte mai putin atractive.

Utilizatorii de cartele preplatite, cea mai volatila baza de clienti din telefonia mobila, aduc venituri de aproximativ sase ori mai mici decat un utilizator cu abonament. Spre exemplu, venitul mediu lunar adus Vodafone Romania de un client prepay in perioada octombrie-decembrie 2008 a fost de 3,5 euro, fata de 20,1 euro in cazul clientilor cu abonament. Numarul de utilizatori de cartele preplatite era la jumatatea anului trecut de 17,9 milioane, conform datelor Autoritatii Nationale de Comunicatii.
Pe piata telefoniei mobile activeaza Orange – 10,2 milioane de clienti (septembrie 2008), Vodafone – 9,65 milioane de utilizatori (decembrie 2008), Cosmote – 5,2 milioane de clienti (septembrie 2008), RCS&RDS – 1,2 milioane de abonati (octombrie 2008) si Telemobil (Zapp) – circa 500.000 (cifra valabila la finele lunii iunie 2007).

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *