fbpx

Stirea care a impanzit azi ziarele online: BCR si-a deschis sucursala in Second Life. Asa si?

In 2008 Second Life era cool, dar euforia a scazut intre timp. Cand a aparut l-am testat si eu putin, dar mi s-a parut un mediu prea artificial si am renuntat. Facem forward catre august 2009 cand Aura Tatu aproxima ca sunt aproximativ 60.000 conturi romanesti in Second Life, dar numarul de utilizatori activi, adica pe bune,  este de aproximativ 10.000.

Am ajuns in ianuarie 2010. Sa investesti in realizarea unui sediu virtual (da, chiar si cladirile virtuale costa bani, trebuie desenate etc) doar pentru a distribui ulterior un comunicat de presa in care te lauzi ca inovezi si ca vii in intampinarea consumatorilor din mediul virtual mi se pare exagerat. Sa ne intelegem, Scoala de bani de la BCR si promovarea campaniei pe bloguri mi s-a parut o idee foarte buna, dar continuarea campaniei intr-un mediu virtual unde romanii sunt tot mai rari nu e inutila?

Presimt ca peste 6 luni dispare si BCR-ul din Second Life, la fel de repede cum a aparut. In final ramane intrebarea: Cat de penibil e sa te lauzi ca esti prima banca romaneasca intr-un joc online care trage sa moara?

P.S: era un articol aparut zilele trecute intr-un ziar romanesc (editia online) despre romanii din Second Life si evolutia jocului fata de 2007. Concluziile nu erau deloc optimiste. Nu reusesc sa gasesc linkul? Help.

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

12 Comentarii

 1. Lasa nu mai cauta articole de prin ziare, uite aici link-uri la cifrele oficiale:
  http://auratatu.wordpress.com/2010/01/19/topul-natiunilor-in-second-life/
  http://auratatu.files.wordpress.com/2010/01/user-hours-top-nations.jpg
  Cateva corectii la afirmatiile tale:
  – aproximativ 10.000 sunt numarul de useri care se contecteaza cel putin 1 data pe saptamana. Cam de 10 ori mai mult decat twitter-istii
  – Scoala de bani in Second Life este o extensie, nu o continuare a programului
  – BCR va fi prezent in Virtual Bucharest pe tot parcursul anului 2010

  • @aura – Nu inteleg de ce compari Twitterul cu Second Life, au public diferit, sunt folosite pentru scopuri diferite. What’s the point?

 2. @Aura Tatu – nu cred ca e vorba de moda, ci de beneficiile pe care le poti obtine comparativ cu investitia necesara pentru a fi prezent in acel mediu.

   

 3. SI pana la urma investitia nu este chiar asa proasta cum zici. BCR iese in evidenta pentru utilizatorul de Second life care clar este un addicted pentru zona de internet, o serie intreaga de stiri cu anuntul creaza un beneficiu pentru imaginea companiei.

 4. marius, se vede ca nu esti pe trend si ti-e ciuda pe bcr. azi fac furori in Second Life, maine isi fac cont pe Yahoo messenger si incep sa dea buzz-uri 😉

 5. Pingback: E criza si in Second Life? - Marius Sescu

 6. BCR-ul din Second Life este un mare fasssss.
  Suntem aproape de finalul 2010, la multe luni de la surle si trambitari de la inaugurarea sediului acestei compani in lumea Bucurestiul Virtual al Aurei Tatu. In afara faptului ca intentiile prezentate la deschidere (ATM etc.) nu s-au materializat, sediul este asezat pe un simulator 3D plin de lag si avatare care numai banking sau cursuri gen “scoala de bani” nu au interesul sa faca :). Aura Tatu reprezinta acesta companie -pentru care a reusit marea performanta de creatie 3D in realizarea siglei “BCR+S+1 punct” cu numai putin de 19 elemente (prims), facand diverse eventuri cu castig in linden dollars si cu castigatori desemnati prin tragere la sorti 😕 Nici banii care sunt dati sub forma unor “case de vis” ce costa in jurul a 2-3 USD pe Xstreet ( https://marketplace.secondlife.com/p/PROMO-PRICE-MAIRE-super-house-Skybox-Full-interact-furnished-home/1237418 ), si nici avatarele castigatoare (care sunt doar niste necunoscuti ;)), nu cred ca justifica contractul realizat si platit de catre BCR pentru promovare, dar asta vom vedea probabil la reînnoirea contractului. Probabil ca in cel mai bun caz BCR-ul pe SL va ramane, iar “domnul diriginte” si Aura Tatu vor continua sa SE promoveze in acelasi mod pueril SUB acest brand. Mai cred ca in real compania bancara va reconsidera partea financiara ce o achita pentru asemena serviciu 🙂
  Toate cele bune!
  p.s. @offtopic
  http://abbenusconi.wordpress.com/2010/10/07/bucurestiul-virtual-cladiri-rule-zero-lag/

Lasă un comentariu