Voi mai folosiți tabletele pentru a naviga pe internet?

Mă uitam zilele trecute că producătorii de gadgeturi nu se mai îngrămădesc să lanseze tablete pe bandă, cum era acum 2-3 ani. Da, încă se lansează modele noi, dar dacă comparăm tabletele cu numărul de smartphone-uri și phableturi lansate în ultimul an discrepanța e și mai clară.

Și chestia asta nu e întâmplătoare, producătorii știu ei ceva. Nici eu nu pot să zic că mă omor cu tabletele, am 2 prin casă dar mai mult prind praful, și chiar și copiii când mai vor câte un joc vin și ne cer telefoanele noastre, deși știu că se pot juca și pe tablete.

În plus, de când am început să folosesc phableturi găsesc tot mai rar motivația să pornesc tableta, pentru diferența de 1-2 inchi telefonul e mai mult ca suficient. Și se pare că nu sunt singurul care gândește așa.

Am verificat și traficul de pe blogul meu, din 2008 până acum. Prin 2012 a început să crească numărul de accesări de pe tablete și smartphone-uri, dar din 2014 accesările de pe smartphone au explodat, pe când cele de pe tabletă au crescut foarte puțin. În 2015 cam 60% din trafic vine de pe laptopuri și desktop-uri, 35% de pe smartphone-uri și phableturi, doar 5% fiind de pe tablete. Clic pe imagine pentru rezoluția mărită.

tableta-vs-smartphone

Și da, phableturile sunt de vină. Pe un ecran de 3 inchi nu prea ai chef să navighezi pe internet, dar 5 sunt suficienți, și dacă vrei să te uiți la un film nu pornești tableta, ci laptopul.

Voi mai folosiți tabletele? Pentru ce?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei

Pentru citit. Imi place să o țin cu două mâini. E un reflex de la toaletă.

JMarius

IPad-ul alaturi de tastatura externa sunt destul de utile cand mai am de scris din cand in cand vreun articol sau trebuie sa raspund la mailuri. Poate si in unele seri cand nu mai am chef sa mai scot laptopul din geanta dupa o zi prin oras, doar iau tableta si ma uit pe youtube sau pe facebook. Asta daca nu sunt prea lenes si pentru asta si ma uit pe telefon. Are si tableta utilitatea ei. Vrea sa fie undeva intre telefon si laptop, dar din pacate nu poate acoperi partial functiile laptopului si e putin cam mare pentru… Citește tot »

GiGel

nu prea mai folosesc tableta, o am mai mult ca back-up pentru a testa cum se vede pe un ecran mai mare aplicatia/jocul/ etc.

desi la inceput nu credeam sa fie asa recunosc utilitatea crescuta a phableturilor, daca il poti tine in buzunar si are peste 5 inch deja nu prea mai ai nevoie de o tableta.

Sabina

Desi avem 2 tablete in casa tot pe telefon stau. Nici calculatorul nu il mai deschid acasa. Telefonul imi este suficient. Aseara in schimb am folosit o noua tableta pe care a luat-o sotul si care are si tastatura. Am vrut sa scriu ceva si am zis ca imi e mai usor decat de pe telefon unde ma cam chinui cand e vorba de scris mult. A fost ok si cred ca o s-o mai folosesc, dar doar in acest scop. Navigarea continua de pe smartphone.