fbpx

Șefu, vreau și eu un site din ăla responsive

Vestea că Google va penaliza site-urile care nu sunt optimizate pentru mobil sau nu au o versiune dedicată încă nu a ajuns la noi. Totul e bine și frumos, chiar săptămâna trecută i-am propus unui client potențial un site responsive și a zis că nu are nevoie de prostia asta, sunt bani aruncați, poate chiar a crezut că vrem să îl fraierim. Totuși, lucrurile se vor schimba din aprilie.

Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results. Consequently, users will find it easier to get relevant, high quality search results that are optimized for their devices.

La fel cum Google i-a învățat pe micii oameni de afaceri că trebuie să își optimizeze site-urile pentru motorul de căutare dacă vor trafic din căutări, că trebuie să producă conținut de calitate (ok, să nu uităm de SEO spam), tot la fel îi va educa și despre avantajele unui site responsive.

Și nu mă bucur pentru că deh, vom avea mai mult de muncă la agenție sau vom putea să cerem mai mulți bani. Nu, în primul rând mă bucur deoarece o companie de mărimea Google are mai multe șanse să convingă oamenii obișnuiți că e ok să aibă site-uri optimizate pentru smartphone-uri și tablete decât toată armata de specialiști în online, indiferent că vorbim de marketeri, programatori sau designeri.

Și rezultatul final este o experiență faină de navigare pentru utilizatorul final, nu vom mai înjura când suntem pe mobil și ajungem pe un site făcut în epoca de piatră, unde te chinui 15 minute ca să ajungi la pagina de contact.

Puteți verifica dacă site-ul vostru este mobile friendly AICI, plus un ghid pentru începători. Dacă nu este, să nu vă mire faptul că în lunile următoare traficul din Google vă va scade. O să fie fun, pentru cei care s-au pregătit deja.

Foto: Nerd man via Shutterstock

Recomandă

6 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *