fbpx

Vrem turiști, dar suntem leneși

Am petrecut Revelionul la Durău, era cea mai apropiată zonă muntoasă de casă, cu speranța că vom avea parte și de zăpadă. Nu prea a nins, dar am auzit că pârtia de ski din Durău deschisă în 2012 are 2 tunuri de zăpadă, și am decis să mergem cu copiii, măcar pentru o tură de sanie.

Din păcate, deși pârtia e destul de bună și pentru sanie și pentru schiorii începători, iar tunurile de zăpadă funcționau, promovarea pârtiei și interesul pentru turiști sunt pe minus. Pe net nu găsești un site dedicat cu informații actualizate, starea pârtiei, dacă e deschisă sau nu, tarife de închiriere. Am găsit doar o pagină de Facebook cu niște poze, ultimele fiind postate pe 15 decembrie. Nu știu voi, dar eu cred că iarna turiștii vin la munte pentru zăpadă, iar pârtia de ski e elementul cel mai important, dacă ai așa ceva în zonă. E stupid să ignori elementul principal de atracție, și sunt zeci de pensiuni și hoteluri în zonă, nu cred că era scump să realizeze cineva un site actualizat, ba chiar să pună și o cameră live din Durău, să știe omul ce găsește acolo.

După ce ajungi pe pârtie de Revelion constați cu surprindere că centrul de închiriere pentru ski și sănii e închis. Înțeleg că sunt sărbătorile, toată lumea vrea liber, dar dacă tu nu oferi turiștilor dornici de distracție posibilitatea de a închiria, crezi că vor mai reveni? Noi am găsit niște sănii prin zonă, dar erau mulți turiști care plecau dezamăgiți de pe pârtie, și români, și ruși și moldoveni. Și e păcat, că se puteau face bani buni în perioada revelionului.

Oricum, față de 2010, când am fost ultima dată în Durău pe timp de iarnă, parcă stațiunea s-a mai ridicat un pic. Dar problema rămâne, dacă vrei turiști trebuie să te asiguri că le oferi suficiente motive să vină în stațiunea ta, și aici cred că e importantă și implicarea autorităților locale.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Eu am fost prin Busteni pe 1, special pentru Fun Park (o sanie pe sine), loc in care mai fusesem si cu 2 ani in urma…dar acum, surpriza! Mini-parculetul era inchis. Angajatii erau acolo, dadeau zapada, dar ne-au spus ca este inchis pentru ca nu au autorizatie. Nu spun ca ar fi fost ok sa il tina deschis fara autorizatie. In fine, am hotarat sa incercam cu sania normala (am avut si un copil in grupul nostru), dar partia era intr-un fel de amenajare, deci impracticabila. Am aflat ulterior de la un alt grup ca ar fi deschisa o partie de sanii la care se ajunge cu telescaunul. Am renuntat si la asta, deoarece coada era destul de mare. Daca tot nu am reusit sa ne dam cu sania, am zis hai macar sa bem un vin fiert si sa mancam un kurtos, surpriza si aici! Toate buticurile care vindeau asa ceva erau inchise. Busteni – statiune de interes national, plin sezon, multi turisti – distractie ioc. Ca sa nu mai spun ca nu am vazut nici un indicator spre partie, probabil din cauza ca totul era inchis.

  2. Data viitoare incearca BORSEC…s-au schimbat multe in statiune, partia e deschisa aproape intotdeauna prima din tara, f ieftin si acolo chiar se incearca promovarea…stai la vila borsec, personal foarte atent…uite-te pe fb…eu merg saptamanal si gasesti inclusiv instructor ski la partie plus centru balneo cu piscine ape minerale incalzite placut in familie…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *