fbpx

Trăim într-o societate care încurajează productivitatea, munca peste program, excesul. Ni se spune că trebuie să învățăm mereu, să dăm în fiecare zi tot ce avem mai bun, să ne depășim pe noi înșine.

Dacă la job într-o zi nu îți faci treaba cum trebuie ești mustrat, poate chiar penalizat. Dacă ești freelancer și ai o zi proastă în care nu ai chef de nimic ajungi să ai mustrări de conștiință tocmai datorită acestei mentalități, că trebuie să fim buni mereu, să lucrăm la capacitatea maximă.

Eu zic că nu e chiar așa. E ok să ai și zile proaste. E ok să ai zile în care nu ai chef de nimic. E ok ca uneori să o lași mai moale. E ok ca uneori să faci doar strictul necesar pentru a trece peste ziua aia. Și nu mă refer la concedii, ci la zilele normale din lucru.

Important e ca zilele astea să nu se înmulțească. Să nu ajungi la săptămâni sau luni în care nu faci nimic și nu ai chef de nimic, pentru că deja o dai în depresie. Zilele în care nu putem să dăm 100% ne ajută să ne revenim, să ne încărcăm bateriile, să privim cu entuziasm la ziua următoare, când vom reveni în forță. Și e ok să la acceptăm așa cum sunt, zile mai proaste în care nu avem chef de nimic. Nu?

Foto: businessman tethered and strained by stress via Shutterstock

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

6 Comentarii

  1. Sunt perfect de acord cu tine. Sunt zile mai proaste si zile mai bune, zile cu inspiratie, zile fara. Trebuie sa invatam sa ne echilibram si nu sa ne extenuam la maxim.

  2. Cum zici tu Marius. Sunt zile in care chiar nu fac nimic, absolut nimic pentru ca habar nu am ce sa fac si nu am chef de nimic. Dar dupa o zi doua, bateriile se incarca full si parca am chef sa fac mai multe lucruri ca niciodata…

  3. Mai greu la început (referitor la Freelancing), deoarece o zi proastă înseamnă o ieșire în minus în oraș, un weekend în plus petrecut acasă sau o penalizare la final de lună la E-on :))  Dar în rest, perfect de acord!

Lasă un comentariu