fbpx

O bloggeriță de fashion e obligată să plătească 1 milion de dolari unui studio foto pentru defăimarea imaginii

Titlul din The Washington Post e mai fain, They trashed their wedding photographer over a $125 fee, so a jury told them to pay her $1 million, dar ideea pe scurt e că o bloggeriță de fashion din Dallas nu a vrut să plătească o taxă trecută în contractul cu studioul foto, pentru a primi fotografiile de la nunta ei, a defăimat imaginea studioului pe blogul ei și în rețele sociale, studioul nu a mai făcut vânzări, a dat-o în judecată și a câștigat despăgubiri de peste 1 milion de dolari.

Nu știu dacă tipa e româncă la origini, Neely Moldovan nu sună prea british, dar nu asta contează. Faza e că scandalul a început prin 2005, când bloggerița a spus pe rețelele sociale că Andrea Polito nu vrea să le furnizeze fotografiile la rezoluție maximă de la nuntă plus albumul foto și cere încă 150 de dolari pentru asta, pe lângă cei 6000 plătiți inițial.  Adevărul e că suma era trecută în contract pentru copertă, iar pentru a primi fotografiile bloggerița trebuia să completeze un formular pentru albumul foto și să aleagă fotografiile, ceea ce nu a făcut.

În final judecătorul a dat dreptate studioului foto deținut de Andrea Polito, taxa era inclusă în contract, doar că bloggerița a preferat să deformeze realitatea pentru a obține simpatie pe rețelele sociale, lucru care a și funcționat, cifra de afaceri a studioului foto a scăzut enorm, a pierdut aproape toți clienții și a fost forțată să închidă business-ul.

Poate că la noi nu s-ar fi ajuns la despăgubiri de o asemenea valoare, dar ideea e simplă, înainte de a ataca un brand, o afacere pe internet, de a îi afecta imaginea, asigură-te că versiunea povestită de tine corespunde cu realitatea, altfel brandul s-ar putea să vină după tine. Internetul ăsta nu e chiar așa de simplu cum crede lumea, ce faci aici te afectează și în viața reală.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *