fbpx

Cursuri gratuite de tehnologie pentru părinți și bunici în magazinele Orange

Acum vreo 7 ani, când începuse mama să descopere tainele internetului, cred că am pierdut câteva ore bune cu ea la telefon, zilnic, până s-a prins cum funcționează Skype-ul, emailul, căutarea pe Google sau salvarea unor documente în calculator. De vreo 2 ani a trecut la nivelul Avansați, adică are și cont de Facebook, și anul trecut mi-a dat ea ceață mie când mi-a cerut să îi trimit pozele pe WhatsApp, că e mai sigur. Descoperise singură aplicația. Totuși, dacă vreți o alternativă mai simplă pentru a vă introduce părinții sau bunicii în lumea digitală vă recomand cursurile Părinți la școală, organizate de Orange în luna august.

#parintilascoala

Cursurile sunt deja la a treia ediție, și din 2015 când au fost lansate au prins bine de tot la public. Dacă vă trimiteți părinții la ele vor învăța cum să folosească internetul pe smartphone sau tabletă, care sunt cele mai interesante aplicații în funcție de hobby-urile lor, ce pericole pândesc pe internet, cum funcționează rețelele sociale și cum pot păstra legătura cu cei dragi prin aplicațiile de mesagerie și chat video sau cum pot trimite poze, documente.

Motivul organizării acestor cursuri gratuite de către Orange, prin platforma Tech a Break, a fost identificarea dificultăților legate de utilizarea laptopului, a internetului, a căutarilor pe Google, a smartphone-urilor sau a retelelor sociale, pentru a simplifica experiența digitală și a aduce clienții mai aproape de noile tehnologii.

Cursurile sunt organizate în mai multe Orange Smart Shop-uri, conform programului de mai jos. Participarea e gratuită pentru oricine, dar trebuie să vă înscrieți completând formularul de pe pagina Părinți la școală:

  • 22 august, 18:00-20:00: București Europe House
  • 23 august, 18:00-20:00: Timișoara, Galați
  • 24 august, 18:00-20:00: Constanța
  • 26 august, 11:00-13:00: București Băneasa, Cluj-Napoca, Iași, Oradea
  • 30 august, 18:00-20:00: Arad, Bacău, Târgu Mureș, Pitești

Orange Smart Shop-urile sunt magazinele Orange unde totul se face digital, de la primirea bonurilor de ordine până la afișarea ofertelor pe ecrane sau semnarea contractelor în format electronic, cu zone speciale pentru pasionații de gadgeturi. Sunt 24 de magazine de genul ăsta momentan, le găsiți pe hartă cu albastru.

De urmărit și #TechABreak și #OrangeSmartShop, se vor organiza și alte evenimente interesante legate de tehnologie până la finalul anului.

La voi cum a fost când v-ați adus părinții în lumea digitală, aveți ceva fain de povestit?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *